Το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας « Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη » χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


download _.jpg file 63 KB

Παρόν στην παρουσίαση ενός σημαντικού εθνικού προγράμματος για την ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικά και οικονομικά συνανθρώπων μας έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Πατούλης.

Η παρουσίαση αφορά το Εθνικό Πρόγραμμα « Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη »  η οποία πραγματοποιήθηκε σε σχετική ημερίδα από τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υφυπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κωνσταντόπουλο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνεχάρη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την τόσο σημαντική πρωτοβουλία, που θα βοηθήσει χιλιάδες  συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού και επιβίωσης.

Ο Δήμος Αμαρουσίου υλοποιεί μια σειρά από δράσεις που αφορούν θέματα πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στήριξης των ευπαθών ομάδων.


  • Παρέχονται υπηρεσίες υγείας, στήριξης και προστασίας στους πολίτες μέσα από τη Δημοτική Επιχείρηση Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών και τους Οργανισμούς Πρόνοιας και Υγείας.
  • Υλοποιούνται προγράμματα κοινωνικών υποστηρικτών υπηρεσιών για μετανάστες, μονογονεϊκές οικογένειες και άλλες ευπαθείς ομάδες.
  • Ενισχύονται με χρήματα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
  • Στηρίζονται στην πράξη τα ιδρύματα, οι σύλλογοι μεταναστών, ενώ δημιουργήθηκε και γραφείο εθελοντισμού.
  • Υποστηρίζεται η πρόταση να μετατραπούν τα Δημοτικά ιατρεία σε Τοπικά Κέντρα Πρόληψης Υγείας.
  • Φιλοξενείται στο Μαρούσι η έδρα του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας ΟΤΑ, στο οποίο ο Δήμος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
  • Μετάβαση στο περιεχόμενο