«Το παραμυθένιο χωριό του Αη Βασίλη»

Print Friendly, PDF & Email
17 Δεκεμβρίου 2007 – 6 Ιανουαρίου 2008 – Πλατεία ΗΣΑΠ
 

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει φέτος ο Δήμος Αμαρουσίου, ανοίγει αύριο στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία ΗΣΑΠ τις πόρτες του, το Χωριό του Αη Βασίλη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Τη τιμητική τους και αυτή τη χρονιά έχουν τα παιδιά αφού ο Δήμος Αμαρουσίου τους δίνει την ευκαιρία για μια μοναδική και αξέχαστη «εκδρομή» στο χωριό του Αη Βασίλη στο Μαρούσι, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν μέχρι το Ροβανιέμι, ούτε καν  να κάνουν την καθιερωμένη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.


Εδώ στην πόλη μας στην Πλατεία ΗΣΑΠ ξωτικά, τάρανδοι, χιονάνθρωποι ακόμη και ξυλοπόδαροι για 21 ολόκληρες ημέρες μας περιμένουν για μια πρωτόγνωρη εμπειρία.
Η βόλτα ξεκινά με χιονισμένα έλατα, χιλιάδες φωτάκια, έντονα χαρούμενα χρώματα και το σπίτι του Αη Βασίλη μπροστά στα μάτια μας με κάθε λεπτομέρεια. Τα ξωτικά ξεπροβάλλουν από τη καπνοδόχο κουβαλώντας τα δώρα και απέξω ο Ρούντολφ και οι φίλοι του περιμένουν υπομονετικά τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς για να ξεκινήσουν την αποστολή τους. Ανεβείτε στο έλκηθρο και φωτογραφηθείτε με τον ʼγιο Βασίλη.


Στο εργαστήρι του γίνεται πανικός! Τα ξωτικά δουλεύουν πυρετωδώς στους πάγκους κατασκευάζοντας μαριονέτες, κούκλες τρενάκια και παιχνίδια. Λίγο πιο κει δύο μανιταρόσπιτα ξεπροβάλλουν ανάμεσα από χιονισμένα έλατα και πλατάνους. Μπείτε γρήγορα μέσα και γράψτε το γράμμα σας στον Αη Βασίλη με τη βοήθεια των φίλων του. Προσοχή ! Μη ξεχάσετε να κολλήσετε το γραμματόσημο με την ένδειξη «Υπέρ Επείγον» ʼγιος Βασίλης για να φτάσει εγκαίρως στα χέρια του.
Πάνω σε ένα κατάφυτο λόφο ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας το παραμύθι της «Χιονάτης και των 7 νάνων». Το παλάτι της κακιάς μάγισσας, η καλύβα και το χρυσωρυχείο των νάνων, σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε.
Για το τέλος αφεθείτε στο πανέμορφο καρουσέλ που θα λειτουργεί και μια εξαιρετική παράσταση με ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο