Το όραμα για τη Διαδημοτική Συγκοινωνία στα Βόρεια Προάστια γίνεται πράξη

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 96KB|


|download file .jpg 123KB|


|download file .jpg 125KB|


 


Παρελήφθη το πρώτο λεωφορείο του ΟΑΣΑ    

Σε μία συμβολική τελετή στο Δημαρχείο Αμαρουσίου παραδόθηκε σήμερα το πρώτο λεωφορείο του ΟΑΣΑ που θα συνδέει τους Δήμους Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης, Πεύκης Μελισσίων και Βριλησσίων και  άμεσα ξεκινά να λειτουργεί η πρώτη διαδημοτική συγκοινωνία σε όλη την Ελλάδα.      

Το όραμα του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη πριν από 2,5 χρόνια γίνεται πράξη με την ίδρυση και λειτουργία της Διαδημοτικής Συγκοινωνίας Βορείων Προαστίων, καθώς το Υπουργείο Μεταφορών υιοθέτησε στον ανασχεδιασμό που προωθεί στο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών το μοντέλο της διαδημοτικής συγκοινωνίας.   

Η λεωφορειακή γραμμή θα έχει την ονομασία «555 Διαδημοτική Συγκοινωνία Βορείων Προαστίων», με αφετηρία την οδό Χαλκίδος του Δήμου Λυκόβρυσης και τέρμα το ημικύκλιο του Προαστιακού Σταθμού της Λ. Πεντέλης του Δήμου Χαλανδρίου, πάνω από την Αττική Οδό.

Ιστορική χαρακτήρισε την ημέρα, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, καθώς όπως τόνισε «μπαίνουν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει πλέον και στους Δήμους να αναλαμβάνουν συγκοινωνιακό έργο πέρα από τα όρια τους.» Το δικό μας παράδειγμα πρόσθεσε «είναι σίγουρο ότι θα ενεργοποιήσει και άλλους Δήμους στην κατεύθυνση ανάληψης ανάλογων πρωτοβουλιών.»   

Σημείωσε επίσης το τριπλό μήνυμα που στέλνει η ημέρα αυτή. «Το μήνυμα της απόφασης να προχωρήσουμε έμπρακτα στη λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, το μήνυμα της αποφασιστικότητας να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις του παρελθόντος και να προχωρήσουμε σε συνεργασίες από τις οποίες ωφελημένοι βγαίνουν οι πολίτες και το μήνυμα της ευθύνης που οι πολίτες έχουν να αλλάξουν συνήθειες.    

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πατούλης στην στενή συνεργασία με τους Δημάρχους των όμορων Δήμων Λυκόβρυσης κ. Φωκιανό, Πεύκης κ. Θεοδωρακόπουλο, Μελισσίων κ. Γραφάκο και Βριλησσίων κ. Ιωαννίδη που ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκείμενου να επιτευχθεί ο κοινός σκοπός για τη βελτίωση των μαζικών μέσων μεταφοράς και τη διευκόλυνση των κατοίκων στις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τους Υπουργούς Μεταφορών που τα δύομιση τελευταία χρόνια ανταποκρίθηκαν θετικά στο εγχείρημα αυτό, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την άριστη συνεργασία.                   

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Yπουργός Ανάπτυξης και π. Υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Γ. Πανδρεμένος, ο Γεν. Διευθυντής Συγκοινωνιακού Έργου του ΟΑΣΑ κ. Π. Κοντογιάννης και οι Δήμαρχοι κ.κ. Φωκιανός, Θεοδωρακόπουλος, Γραφάκος και Ιωαννίδης.       


           


Μετάβαση στο περιεχόμενο