«Το Μετάλλιο της Αξίας και της Διάκρισης «Χρυσή Βαθμίδα» απένειμε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, εκ μέρους του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς

Print Friendly, PDF & Email

Το Μετάλλιο της Αξίας και της Διάκρισης «Χρυσή Βαθμίδα» απονεμήθηκε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη από τον Πρόεδρο του κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς σε ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης της υποστήριξής του στα εθνικά δικαιώματα των Παλαιστινίων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία και της προώθηση της Ελληνο –Παλαιστινιακής Φιλίας.          

Το μετάλλιο παρέδωσε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου ο πρέσβης της Παλαιστίνης  στην Ελλάδα Marwan Emile Toubassi, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, παρουσία επίσης του Προέδρου του Ομίλου CCC Suheil H. Sabbagh, υψηλόβαθμων στελεχών της Πρεσβείας, των Αντιδημάρχων κ.κ. Σπύρου Σταθούλη, Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, Γεώργιου Ζήκου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Γεώργιου Διδασκάλου.      

«Θα είμαστε πρεσβευτές του δικαίου, του αληθούς και του αλληλέγγυου. Η σημερινή τιμητική βράβευση αποτελεί για εμάς, μια πολύτιμη παρακαταθήκη της ήδη μεγάλης φιλίας μας.
 Είναι μία χειρονομία του Παλαιστινιακού κράτους ιδιαίτερα τιμητική. Και «αύριο», από την Περιφέρεια Αττικής θα είμαστε κοντά σας, διότι πάνω από όλα στηρίζουμε απόλυτα το δίκαιο και την ειρήνη»
υπογράμμισε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης κατά την απονομή του μεταλλίου.

Ακολούθως, ο κ. Πατούλης σε ένδειξη τιμής προσέφερε στο πρέσβη της Παλαιστίνης Marwan Emile Toubassi  αντίγραφο τριών κιόνων σε πίνακα,  Δωρικού, Ιωνικού και Κορινθιακού ρυθμού, που όπως ανέφερε «συμβολίζουν τη Δύναμη, τη Σοφία και το Κάλλος. Νομίζω ότι τα δύο υπάρχουν, η Σοφία και το Κάλλος στον Παλαιστινιακό λαό και όλοι μαζί θα δώσουμε τη δύναμη για να κυριαρχήσει η ειρήνη». 

Στην αντιφώνηση του ο Marwan Emile Toubassi ανέφερε ότι τα λόγια σας δείχνουν έναν άνθρωπο που πιστεύει στις αρχές της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, όχι μόνο υπέρ του Παλαιστινιακού λαού, αλλά υπέρ όλων των αδικημένων.
Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες που συνδέουν τους Έλληνες και τους Παλαιστίνους. Αυτό το δώρο είναι τιμή μου με αυτά που συμβολίζει. Εκτός από την εδραίωση της φιλίας μας με τον Ελληνικό λαό, είμαστε λαοί με πολιτισμό και θέλουμε να προσφέρουμε για το καλό της ανθρωπότητας, ώστε να ζήσουμε σε καλύτερες συνθήκες. Είμαστε μέρος του πανανθρώπινου πολιτισμού, που βασίζεται πάνω σε αυτούς τους κίονες.

Αναφερόμενος στον Παλαιστινιακό λαό μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Θέλουμε τα παιδιά τα δικά μας και των άλλων και όλων, να παίζουν, να χαίρονται και να απολαμβάνουν τη ζωή. Δεν θέλουμε πόλεμο. Και αυτό είναι η ευθύνη όλων των ανθρώπων που πιστεύουν στον κόσμο στην ειρήνη.
 Και ο μόνος τρόπος για την ειρήνη είναι η δημιουργία δύο κρατών του Παλαιστινιακού κράτους που θα ζει δίπλα στο κράτος του Ισραήλ.»
        

Ο κ. Πατούλης επίσης προσέφερε στον Πρόεδρο του Ομίλου CCC Suheil H. Sabbagh «ένα σύμβολο για μας»- όπως ανέφερε-, την προτομή του Αλέξανδρου του Γ’ του Μακεδόνα του Μέγα Αλέξανδρου Βασιλιά της Μακεδονίας.

 

Σχετικά αρχεία«Το Μετάλλιο της Αξίας και της Διάκρισης «Χρυσή Βαθμίδα» απένειμε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, εκ μέρους του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς_1


«Το Μετάλλιο της Αξίας και της Διάκρισης «Χρυσή Βαθμίδα» απένειμε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, εκ μέρους του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς_2


«Το Μετάλλιο της Αξίας και της Διάκρισης «Χρυσή Βαθμίδα» απένειμε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, εκ μέρους του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο