Το μέλλον του Δήμου Αμαρουσίου στηρίζεται σε υγιείς και στέρεες βάσεις, μετά την οικονομική εξυγίανση που πέτυχε η Διοίκηση Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email
Στιγμιότυπα από τη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με νέους και κατοίκους στην περιοχή του Κοσμά του Αιτωλού.


Στους άξονες της οικονομικής πολιτικής για την εξυγίανση του Δήμου Αμαρουσίου, παράλληλα με την επιτυχή διεκδίκηση από την Κεντρική Εξουσία πάνω από 50.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων χρήσιμα σε όλη την πόλη, καθώς και στο ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών για την υποστήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης σε συνάντηση με πλήθος νέων και κατοίκων στην περιοχή του Κοσμά του Αιτωλού.


«Με την πολιτική που ακολουθήσαμε πετύχαμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου μας, να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία, που δημιούργησαν τα χρέη και τα δάνεια τους παρελθόντος και να δημιουργήσουμε υγιείς βάσεις για το μέλλον. Το 2014, ο προϋπολογισμός του Δήμου μας είναι για πρώτη φορά πλεονασματικός, κατά 11, 5 εκατομμύρια ευρώ και είμαστε αισιόδοξοι για την εξέλιξη και την αναπτυξιακή πορεία της πόλης μας. Πετύχαμε μέσα από την ισχυρή διεκδίκηση να χρηματοδοτήσουμε σημαντικά έργα στο κέντρο και σε κάθε γειτονιά, ενώ προσφέραμε την υποστήριξη και τη συμπαράστασή μας στις ευπαθείς ομάδες μέσα από την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών» σημείωσε ο κος Πατούλης. «Το 2013 και 2014 –πρόσθεσε- πάνω από 3000 οικογένειες επωφελήθηκαν από τη μείωση ή την απαλλαγή των δημοτικών τελών, που πρώτοι ως Διοίκηση εφαρμόσαμε τα τελευταία 30 χρόνια.»


Στην ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Σταθούλης επισήμανε τους 5 άξονες που στηρίζεται το πρόγραμμα αποκατάστασης της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου και αφορούν:
  • Στη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη μισθοδοσία του προσωπικού


  • Τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και τον εξορθολογισμό του κόστους των υπηρεσιών


  • Στην αύξηση των εσόδων, με τη βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού


  • Στην εκτέλεση τεχνικών έργων με τη χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους


  • Στην αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης δέχθηκε τα συγχαρητήρια του ακροατηρίου για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει στην πόλη, μαζί με τις θερμές ευχές για καλή επιτυχία στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την ανανέωση της Δημαρχιακής του θητείας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο