Το Μαρούσι υποδέχεται την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στις 18 Νοεμβρίου 2015

Print Friendly, PDF & Email

Το τελετουργικό της υποδοχής συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με εκπροσώπους της εκκλησίας

Το Μαρούσι θα υποδεχθεί την ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά στις 18 Νοεμβρίου 2015, η οποία  θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού  μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου 2015.

Με αντικείμενο το τελετουργικό της υποδοχής ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλου, πατέρα Ευστράτιο και τους ιερείς του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού πατέρα Λάμπρο και πατέρα Σταύρο.
Στη συνάντηση παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Ρένας Χαλιώτη και της Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κας Ελένης Λέκκα συμμετείχε  επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» κ. Δημήτρης Κοσμίδης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή  για την πόλη μας να φιλοξενήσουμε την ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σουμελά, της Παναγίας του Πόντου, και του  απανταχού Ελληνισμού.
Ο Δήμος Αμαρουσίου αγκαλιάζει με θέρμη και υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Εκκλησίας και του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου, ώστε να αποδοθούν οι τιμές και η μεγαλοπρέπεια που αρμόζουν στην Παναγία του Σουμελά και να μπορέσουν όσο περισσότεροι πιστοί να προσκυνήσουν τη θαυματουργοί εικόνα.

Σύντομα θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για το τελετουργικό της υποδοχής και τη λιτάνευση της εικόνας μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση προετοιμασίας του τελετουργικού για την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά

Μετάβαση στο περιεχόμενο