Το Μαρούσι τίμησε τους ήρωες του Έπους του 1940

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Αντλώντας από το παράδειγμα των ηρώων του 1940, δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, ας δώσουμε και ας κερδίσουμε τις δικές μας μάχες. Ενωμένοι ως Έθνος, πέρα από κομματικές ταυτότητες, να εργαστούμε για την πρόοδο της πατρίδας μας, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας»

Με κάθε επισημότητα το Μαρούσι τίμησε τους ήρωες του Έπους του ’40. Μετά τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση μαθητών και συλλόγων της πόλης παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, των δημοτικών συμβούλων, των τοπικών Αρχών, εκπροσώπων του Ιερού Κλήρου, της πολιτικής και πλήθους πολιτών.

Είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Δήμαρχο κ. Πατούλη.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα σημεία του Πανηγυρικού, ο κ. Πατούλης, ανέφερε:

«Το 1940 ανακαλύψαμε, για μια ακόμη φορά στην μακραίωνη ιστορία του έθνους μας, ότι μπορούμε να ενωθούμε, πέρα και πάνω από τις αντιφάσεις που ιστορικά μας ταλαιπωρούν και μας χαρακτηρίζουν, να συστρατευθούμε, να δώσουμε το αίμα μας, για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά μας. Και να νικήσουμε. Πρόκειται για ιστορικά γεγονότα μεγαλειώδη αλλά και τραγικά ταυτόχρονα, που συνέβαλαν καθοριστικά στην εθνική μας ολοκλήρωση. Ο αγώνας του 1940 υπήρξε καθοριστικός για τη σύγχρονη φυσιογνωμία μας.

Η νέα πραγματικότητα, μας προκαλεί να δούμε εξαρχής που βρισκόμαστε, ποιοι είμαστε και που πάμε. Η αναγέννηση της πατρίδας μας, η νίκη στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη, προϋποθέτει να συνειδητοποιήσουμε ξανά το βάρος της ιστορικής φανέλας που κουβαλάμε. Για να μας κάνει υπερήφανους, για να μας εμπνεύσει, για να μας διδάξει ότι ένας λαός που αγωνίζεται ενωμένος, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία. Το αντιστασιακό πνεύμα που διατρέχει την ελληνική ιστορία και τους Έλληνες στο διάβα των αιώνων, οφείλει να εκδηλωθεί δημιουργικά. Με αντίσταση στους εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς κατακτητές. Με ολομέτωπη σύγκρουση απέναντι σε όσους βαφτίζουν την υποταγή ρεαλισμό και την αγάπη για την πατρίδα εθνικισμό. Σύγκρουση με όσους προσπαθούν να δέσουν χειροπόδαρα την πατρίδα μας, στη δική τους σήψη και παρακμή».

Μεταξύ άλλων παρόντες στις εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ήταν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Παναγιώτης Βραχνός, οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, Σπύρος Σταθούλης, Κώστας Ρώτας, Βαγγέλης Κάββαλος, ο πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α Νίκος Πέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Στέφανος Τσιπουράκης,Δημήτρης Καρλαύτης, Δημήτρης Σμυρνής, Ευθύμης Τσίγκας, Αθανάσιος Βελής, Ελένη Λέκκα, Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Ρένα Χαλιώτη κ.α.

 

Σχετικά αρχείαΤο Μαρούσι τίμησε τους ήρωες του Έπους του 1940_1


Το Μαρούσι τίμησε τους ήρωες του Έπους του 1940_2


Το Μαρούσι τίμησε τους ήρωες του Έπους του 1940_3


Το Μαρούσι τίμησε τους ήρωες του Έπους του 1940_4


Το Μαρούσι τίμησε τους ήρωες του Έπους του 1940_5


Το Μαρούσι τίμησε τους ήρωες του Έπους του 1940_6


Το Μαρούσι τίμησε τους ήρωες του Έπους του 1940_7


Το Μαρούσι τίμησε τους ήρωες του Έπους του 1940_8


Το Μαρούσι τίμησε τους ήρωες του Έπους του 1940_9


Το Μαρούσι τίμησε τους ήρωες του Έπους του 1940_10


Το Μαρούσι τίμησε τους ήρωες του Έπους του 1940_11


Το Μαρούσι τίμησε τους ήρωες του Έπους του 1940_12


Το Μαρούσι τίμησε τους ήρωες του Έπους του 1940_13

Μετάβαση στο περιεχόμενο