Το Μαρούσι τίμησε τον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 150KB|


|donwload file .jpg 127KB||donwload file .jpg 158KB|


Με μια συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου, η πόλη μας τίμησε τον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο, σε ένα αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, χθες στο Θέατρο Δαϊς.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ. Νίκος Πέππας καλωσόρισε τους θεατές που πήγαν στο Δαϊς, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και γέμισαν το Θέατρο,  ενώ με θερμά λόγια για τον Γιάννη Ρίτσο και για το έργο του, μίλησε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης: «Υποκλινόμαστε στο τεράστιο έργο του Γιάννη Ρίτσου. Ο μεγάλος μας ποιητής, που ταλαιπωρήθηκε, διώχθηκε και φυλακίστηκε, αποτέλεσε τον πνευματικό φάρο για τις επόμενες γενιές. Τα ποιήματά του μελοποιήθηκαν και κατάφεραν ως τραγούδια να ενώσουν τον Ελληνικό Λαό, αποδεικνύοντας ότι είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν. Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο Αμαρουσίου που κοντά μας σε αυτή την εκδήλωση είναι η μεγάλη μας μαέστρος, η κ. Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, η οποία όλα αυτά τα χρόνια μας διδάσκει με το ήθος της».

Πριν την έναρξη της συναυλίας, διαβάστηκε μήνυμα της κόρης του Γιάννη Ρίτσου, Έρης, που δεν κατάφερε να παραβρεθεί, ενώ προβλήθηκε ένα μικρό αφιέρωμα στον ποιητή από το αρχείο Γ&Η Σγουράκη.

Στην συναυλία ακούστηκαν τραγούδια σε ποίηση Γιάννου Ρίτσου από το «Πόλεμος & Ειρήνη», τον «Επιτάφιο» και την Ρωμιοσύνη», που ερμήνευσαν ο τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης και η σολίστ Μαίρη Χάντζου, ενώ ποιήματα του απήγγειλαν ο ηθοποιός Κώστας Αρζόγλου και η κ. Μάρω Γεώργα.

Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. Ρ. Χαλιώτη, Σ. Σταθούλης, Γ. Ιατρίδης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ. Ν. Πέππας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γλ. Μοστρού και Γ. Πουλόπουλος.

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο