Το Μαρούσι θα οργανώσει το Παγκόσμιο Συνέδριο του Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για το 2014

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας Γ. Πατούλης με το Διευθυντή Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την Υγεία της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του Π.Ο.Υ. Δρ. Α. Τσουρό με τις συνεργάτες του από τον Π.Ο.Υ. Connie Petersen, Caroline Scott, Joan Devlin, το Διευθυντή του Δικτύου Σ. Παπασπυρόπουλο και συνεργάτες από το Δήμο Αμαρουσίου.


Ο Δήμος Αμαρουσίου επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), ως η πόλη που θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Συνέδριο του Δικτύου Υγιών Πόλεων του Οργανισμού, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.


Το Παγκόσμιο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 22 – 25 Οκτωβρίου 2014 συμπίπτει με την επέτειο των 25 χρόνων από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Υγιών Πόλεων της Π.Ο.Υ..


Κύριος στόχος του συνεδρίου που θα προσελκύσει συνέδρους από όλο τον κόσμο είναι να δώσει βήμα για να συζητηθούν οι ποικίλες εμπειρίες και προσπάθειες των πόλεων για καλύτερη υγεία και ευζωία, και να διερευνηθούν καινοτόμες μέθοδοι για αντιμετώπιση σε τοπικό επίπεδο, στο επίπεδο της «πόλης», του πλήθους των προκλήσεων που θέτει η δημόσια υγεία στην εποχή μας.


Στη συνάντηση που έλαβε χώρα σήμερα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ο Δρ ʼγις Τσουρός, Διευθυντής Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την Υγεία της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του Π.Ο.Υ., δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος με την απόφαση διεξαγωγής του συνεδρίου αυτού στην Αθήνα. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης έχει υπάρξει για πολλά χρόνια ισχυρός και δραστήριος υποστηρικτής του κινήματος των Υγιών Πόλεων στην Ελλάδα».


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κ. Γεώργιος Πατούλης μεταξύ άλλων υπογράμμισε:
«Είμαστε περήφανοι που ο Δήμος Αμαρουσίου θα οργανώσει το συνέδριο αυτό σε μια περίοδο ιδιαίτερα σημαντική για τα ευαίσθητα ζητήματα της υγείας στην Ευρώπη. Θα το ενισχύσουμε με κάθε τρόπο για να αναδειχθεί ο ρόλος της πόλης στην προστασία και προαγωγή της υγείας».


Έως σήμερα στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων της χώρας μας συμμετέχουν 150 πόλεις, ενώ στην Ευρώπη 1300 περίπου πόλεις συμμετέχουν σε αντίστοιχα δίκτυα. Περισσότερες από 5000 πόλεις αποτελούν το Δίκτυο των Υγιών Πόλεων σε όλο τον κόσμο.


Η θεματολογία του συνεδρίου θα περιλαμβάνει: την προώθηση της υγείας και της ισότητας με έμφαση στις διατομεακές δράσεις και τη συμμετοχή των πολιτών· τη δημιουργία υποστηρικτικού περιβάλλοντος και βιώσιμων ανθεκτικών κοινοτήτων, την επένδυση στην πρόληψη μη μεταδιδόμενων νοσημάτων σε όλες τις ηλικίες και στον αστικό σχεδιασμό της Υγείας· την αντιμετώπιση των αναγκών του ευάλωτου πληθυσμού, ειδικότερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης και την προώθηση διεθνούς διαλόγου και συνεργασίας μέσω των διπλωματικών καναλιών των υγιών πόλεων.


Η διάσκεψη θα φέρει σε επαφή δημάρχους και υψηλά πολιτικά στελέχη, καθώς και επαγγελματίες από την Ευρώπη και άλλες περιοχές του κόσμου. Αναμένεται να συμμετέχουν περισσότεροι από 1200 σύνεδροι από όλο τον κόσμο και οι οργανωτές δηλώνουν ότι αυτό αποτελεί μια καλή ευκαιρία για την προβολή της Ελλάδας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο