Το Μαρούσι πρωτοστατεί στην υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Print Friendly, PDF & Email

Στιγμιότυπα από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου.    


Ο πολιτισμός, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για το Δήμο Αμαρουσίου και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η πολιτιστική δημιουργία όχι μόνο δεν έχει συρρικνωθεί, όπως συμβαίνει σε άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά βρίσκεται σε άνθιση στο Μαρούσι, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014.


Ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στην πλειάδα των προγραμμάτων καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης υψηλού επιπέδου που προσφέρει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, παρέχοντας μία σημαντική ευκαιρία για δημιουργική διέξοδο σε εκατοντάδες πολίτες, παράλληλα με τη δυνατότητα που έχουν οι νέοι μας  μέσα από τα προγράμματα αυτά να αναδείξουν το ιδιαίτερο ταλέντο τους στις τέχνες και τη μουσική.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στη συμμετοχή των τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου σε πανελλαδικές και διεθνείς διοργανώσεις, που αναδεικνύουν και προωθούν την πολιτιστική ταυτότητα και παράδοση της πόλη μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημαντικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Μαρούσι με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών, στις οποίες υπάρχει ειδική μέριμνα για τους ευπαθείς συμπολίτες μας, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να συμμετέχουν στη ψυχαγωγία.    
«Σας ευχαριστούμε θερμά, γιατί με την προσπάθεια και τη συμβολή όλων σας, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμο μας έχει αναδειχθεί σε «φάρο πολιτισμού» σημείωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, ευχόμενος στους παριστάμενους προσωπική και οικογενειακή υγεία και πρόοδο.


Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση της διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου κας Φωτεινής Κοσκόρου- Παλαμίδη.
 
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νικόλαος Πέππας, ενώ παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Σμυρνής και Δημήτρης Καμπούκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Λέκκα και Δημήτρης Καρλαύτης και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο