Το Μαρούσι πρωταγωνιστεί στη δημιουργία Διαδημοτικής Συγκοινωνίας στα Βόρεια Προάστια

Print Friendly, PDF & Email
Γ. Πατούλης: Αναλαμβάνουμε διαδημοτική πρωτοβουλία για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών μας.
 |download _.jpg file 1,20 MB|
Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη για τη δημιουργία Διαδημοτικής Συγκοινωνίας στα Βόρεια Προάστεια γίνεται πράξη με την υπογραφή σήμερα το πρωί του «Μνημονίου Συνεργασίας για τη Δημιουργία Διαδημοτικής Συγκοινωνίας» από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη και τους Δημάρχους Αμαρουσίου, Βριλησσίων κ. Κ. Ιωαννίδη, Κηφισιάς κ. Ν. Χιωτάκη, Λυκόβρυσης κ. Δ. Φωκιανού, Μελισσίων κ. Μ. Γραφάκου, Πεύκης κ. Ι. Θεοδωρακόπουλου και Χαλανδρίου κ. Γ. Ζαφειρόπουλου.
Το μνημόνιο συνυπέγραψαν επίσης οι πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ.κ. Μ. Σακκάς και Κ. Ματάλας, οι οποίοι θα μεριμνήσουν μέσω των μηχανισμών του Οργανισμού για τη σχεδίαση και υλοποίηση του όλου εγχειρήματος.
 

Στόχος της δημιουργίας δικτύου Διαδημοτικής Συγκοινωνίας είναι :  • η προστασία του περιβάλλοντος με τον περιορισμό της χρήσης του Ι.Χ. αυτοκινήτων στα όρια των παραπάνω δήμων
  • η εξυπηρέτηση των δημοτών των όμορων δήμων στις μετακινήσεις τους στις κατά τόπους δημόσιες υπηρεσίες
  • η ανάπτυξη των τοπικών αγορών που βρίσκονται στα κέντρα των δήμων Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης, Μελισσίων, Πεύκης και Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο που υπογράφηκε, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών θα εκδώσει σχετική Υπουργική Απόφαση ή θα προβεί στις απαραίτητες νομοθετικές πράξεις προκειμένου να υλοποιηθεί η βούληση όλων για ανάπτυξη της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την άμεση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών.


Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μελετάται στα πλαίσια της υλοποίησης και εφαρμογής του εγχειρήματος της Διαδημοτικής Συγκοινωνίας , η διερεύνηση χρηματοδότησης από τα κοινοτικά κονδύλια. Και η χρηματοδότηση θα αφορά την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού ( οχήματα, υποδομή τεχνικής υποστήριξης, κλπ) , που είναι μια επένδυση σημαντικής οικονομικής αξίας, η οποία όμως υπηρετεί το στόχο του προγράμματος που είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο