Το Μαρούσι γιορτάζει την Πολιούχο Θεοτόκο

Print Friendly, PDF & Email

Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε λαμπρότητα, το Μαρούσι γιορτάζει και φέτος την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης.

Στον ομώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό, την παραμονή της μεγάλης εορτής για τη Χριστιανοσύνη, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου θα τελεσθεί στις 7 μ.μ. ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και στη συνέχεια η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ανήμερα της εορτής, στις 7 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Με την ευκαιρία της εορτής της Πολιούχου Παναγίας, ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου παραδοσιακό, ρεμπέτικο, σμυρναίικο, νησιώτικο και δημοτικό τραγούδι από τον Σπύρο Πολυκανδριώτη και το συγκρότημά του.   
 

Έκτακτη συμμετοχή ο Γιάννης Πολυκανδριώτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 και ώρα 22:00, στην πλατεία Αγίας Λαύρας.
 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Σχετικά αρχείαΤο Μαρούσι γιορτάζει την Πολιούχο Θεοτόκο_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο