Το Μαρούσι γιορτάζει με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 223 KB|


 


Λαϊκό γλέντι στην Πλατεία Αγίας Λαύρας με το Δημήτρη Κολοκοτρώνη και το χορευτικό συγκρότημα του Ποντιακού Συλλόγου Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»


Κυριακή 14 Αυγούστου 2011, ώρα 22:00   


Την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης, θα γιορτάσει με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε λαμπρότητα και εφέτος το Μαρούσι.
Στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, την παραμονή της μεγάλης εορτής για τη Χριστιανοσύνη, με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου της πόλης θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία.
Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Ανήμερα της εορτής, στις 07:00 θα αρχίσει ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Το απόγευμα στις 19:00 θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.


Παράλληλα, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει   λαϊκό γλέντι, συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή της πόλης.   
Την Κυριακή 14 Αυγούστου 2011, από τις 22:00, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, ο λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Κολοκοτρώνης θα ερμηνεύσει λαϊκά και δημοτικά τραγούδια. Στην εορταστική εκδήλωση θα συμμετέχει και το χορευτικό συγκρότημα του Ποντιακού Συλλόγου Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»
Η είσοδος για όσους επιθυμούν να διασκεδάσουν συμμετέχοντας στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο