Το Μαρούσι γιόρτασε με λαμπρότητα την Κοίμηση της Θεοτόκου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών παρακολουθούν την περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κηφισιάς Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.Κυρίλλου.
|download file .jpg 110Kb|


Στην περιφορά της Ιεράς Εικόνα της Παναγίας συμμετείχαν παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, μέλη συλλόγων με παραδοσιακές ενδυμασίες και άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού.
|download file .jpg 136Kb|Πλήθος κόσμου που παρέμεινε στο Μαρούσι κατά το 15αύγουστο, παρακολούθησε την περιφορά της Εικόνας στους δρόμους της πόλης.
|download file .jpg 172Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.Κύριλλο συζητούν για τις βυζαντινές εκκλησίες της περιοχής, καθώς και άλλα θρησκευτικά ζητήματα, στη λιτή δεξίωση που παρέθεσε ο Ιερός Κλήρος, μετά το πέρας της λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
|download file .jpg 67Kb|


Την μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πολιούχου και προστάτιδος της πόλης, γιόρτασε και φέτος με λαμπρότητα και κατάνυξη το Μαρούσι, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των Αστυνομικών αρχών της πόλης μας και πλήθους κόσμου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άνοιξαν την παραμονή της μεγάλης γιορτής, με πανηγυρικό εσπερινό και αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κηφισιάς Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κυρίλλου. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους δρόμους του Αμαρουσίου, με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού κλήρου της πόλης και υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου και του Πυροσβεστικού Σώματος. Ανήμερα της μεγάλης εορτής, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεις περιελάμβανε δύο συναυλίες, με τον Δημήτρη Κολοκοτρώνη το Σαββάτο και την Μαρία Σκουλά την Παρασκευή, που οργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου και πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων Μαρουσιωτών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο