«Το Μαρούσι δεν γυρίζει πίσω, το έργο μας θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί» απαντά ο Δήμος Αμαρουσίου στην ανακοίνωση του συνδυασμού «Κόντρα στον Καιρό»

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, για την απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να ακυρώσει την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου μας, η οποία ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης, ως Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου διευκρινίζουμε τα παρακάτω:


Πρώτον, ξεκαθαρίζουμε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου σέβεται απόλυτα τη νομιμότητα και τις αποφάσεις των οργάνων της Πολιτείας. Σε κάθε, όμως, περίπτωση κι όταν πρόκειται για αποφάσεις πρώτου βαθμού, κι όχι τελεσίδικες, ασκούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας. Στο πλαίσιο αυτό κι επειδή θεωρούμε νομικώς ορθή τη διαδικασία που ακολουθήσαμε ως Δήμος Αμαρουσίου για την κατασκευή ενός απαραίτητου για την πόλη έργου, καταθέσαμε προσφυγή ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της Περιφέρειας.


Δεύτερον, δεν είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια ακυρώνει αποφάσεις που αφορούν στην εκτέλεση έργων στο Μαρούσι. Έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν, αλλά μετά από τεκμηριωμένες προσφυγές που ασκήσαμε σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, δικαιωθήκαμε. Το ίδιο πιστεύουμε θα συμβεί και αυτή τη φορά. Σε κάθε όμως, περίπτωση ξεκαθαρίζουμε ότι θα σεβαστούμε απόλυτα όποια απόφαση ληφθεί, σε τελεσίδικο βαθμό. Γι’ αυτό και δεν βιαζόμαστε να πανηγυρίσουμε, όπως κάνουν οι ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.


Τρίτον, λένε ψέματα οι ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, όταν ισχυρίζονται ότι η δική τους προσφυγή ήταν αυτή που οδήγησε την Περιφέρεια στην ακύρωση της διαδικασίας δημοπράτησης. Η αλήθεια είναι ότι η δική τους ένσταση δεν εξετάστηκε καθόλου από τον Γ.Γ. της Περιφέρειας, ο οποίος κατέληξε στην απόφαση του ύστερα από δικό του αυτεπάγγελτο έλεγχο. Γιατί, λοιπόν, πανηγυρίζουν, επειδή αγνοήθηκε η ένστασή τους;


Τέταρτον, η δημοτική παράταξη ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ κρύβεται πίσω από μια απόφαση που εμείς πιστεύουμε ότι θα ανατραπεί, στα δευτεροβάθμια όργανα. Αλλά δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες του Αμαρουσίου ότι αυτό που πραγματικά επιθυμεί είναι η ματαίωση του έργου κι όχι η αλλαγή του τρόπου υλοποίησης του. Η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη δεν θέλει να κατασκευαστεί στο κέντρο του Αμαρουσίου ούτε ένα υπόγειο πάρκινγκ, αν και όλοι γνωρίζουμε το σημαντικό πρόβλημα στάθμευσης, που δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της τοπικής αγοράς αλλά και στην καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων. Δεν θέλουν λύσεις αλλά διαιώνιση των προβλημάτων γιατί πιθανόν επενδύουν πολιτικά σε αυτά.


Δυστυχώς, δεν είναι πρώτη φορά που οι ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ και άλλες  δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης προσπαθούν με αστήρικτες προσφυγές και ενστάσεις να βάλουν εμπόδια στη Διοίκηση του Δήμου να κάνει έργο στην πόλη. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.


Το ίδιο είχε συμβεί όταν ξεκίνησε το 2007 η προσπάθεια για την αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου. Με ενστάσεις που απορρίφθηκαν αλλά είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης.
Το ίδιο συνέβη με τις πεζογέφυρες της λεωφόρου Κηφισίας, την κατασκευή των οποίων προσπάθησαν να ακυρώσουν. Αλλά οι πεζογέφυρες κατασκευάστηκαν.


Αντιρρήσεις εξέφρασαν και για το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης μας για τη ματαίωση του οποίου άσκησαν σημαντικές πολιτικές πιέσεις. Όμως, το έργο θα γίνει, μετά την επίμονη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής και τη διαφαινόμενη αλλαγή στάσης της Περιφέρειας.


Με ενστάσεις προσπαθούν να ακυρώσουν την κατασκευή πάρκινγκ στο Κέντρο.


Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, κόντρα στη λογική των οπαδών της απραξίας, απαντά με έργο στις ενστάσεις και προσφυγές της αντιπολίτευσης. Έργο που το ζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας.


Έργο που πάει το Μαρούσι μπροστά.


Η δέσμευση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, είναι ξεκάθαρη: το Μαρούσι δεν γυρίζει πίσω, το έργο μας θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο