Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση στο Ηράκλειο της Κρήτης

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από τα συνάντηση του επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση Γ. Πατούλη με τους Δημάρχους από την Περιφέρεια Κρήτης.


Συνάντηση με τους Δημάρχους από την Περιφέρεια της Κρήτης που έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στο Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση είχε σήμερα στο Ηράκλειο ο επικεφαλής της νέας ανεξάρτητης πρωτοβουλίας κος Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κου Γρηγόρη Ροκαδάκη.
 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος ενόψει των αρχαιρεσιών στην ΠΕΔ Κρήτης και στην ΚΕΔΕ.
Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν πολλά ζητήματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση και αναπτύχθηκαν οι προτεραιότητες του Κινήματος που έχουν στόχο: τη διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας των ΟΤΑ, την ενεργό συμμετοχή στα όργανα και τις αποφάσεις που αφορούν τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, αλλά και τους πόρους του Πράσινου Ταμείου, την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης μέσα από την προωθούμενη  Συνταγματική Αναθεώρηση και την κατοχύρωση νέων ρόλων κι αρμοδιοτήτων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.


Επίσης στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια της Κρήτης  και συγκεκριμένα, η ανάγκη υποστήριξης από την τοπική αυτοδιοίκηση της στροφής προς τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, κυρίως μέσα από πόρους της νέας προγραμματικής περιόδου, η οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε κοινωνικά προγράμματα.


Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο επικεφαλής του Κινήματος κος Γιώργος Πατούλης δήλωσε: Συνεχίζουμε να οργώνουμε όλη την Ελλάδα, ώστε μέσα από το Κίνημα Ανατροπής να πετύχουμε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, αφενός για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών και αφετέρου για να αναβαθμίσουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε. Η νέα πρωτοβουλία μας βρίσκει καθημερινά απήχηση και πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε το όραμα μας πραγματικότητα μέσα από την επικράτηση στις επικείμενες εκλογές στις ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ


Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι από τους Δήμους:
Αγίου Βασιλείου: Ιωάννης Ταταράκης
Γόρτυνας:  Νικόλαος Σχοιναράκης
Ιεράπετρας:  Θεοδόσιος Καλαντζάκης
Οροπεδίου Λασιθίου: Ιωάννης Στεφανάκης


Επίσης συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου κος Γεώργιος Αθανασάκης και από τους Δήμους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Ανωγείων: Σωκράτης Κεφαλογιάννης
Ηρακλείου: Γεώργιος Βουρεζάκης, Γεώργιος Καραντίνος, Μαρίνος Πατακός, Γρηγόριος Πασπάτης.
Χερσονήσου: Ιωάννης Σέγκος
Χανίων: ʼρης Παπαδογιάννης,
επίσης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ρεθύμνου Θεόδωρος Νίνος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο