Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση στην Ήπειρο

Print Friendly, PDF & Email
Στιγμιότυπα από τη συνάντηση του επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση Γ. Πατούλη με Δημάρχους από την Περιφέρεια της Ηπείρου.


Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση με επικεφαλής τον υποψήφιο για την Προεδρία της ΚΕΔΕ κο Γιώργο Πατούλη συναντήθηκε στα Γιάννενα, σήμερα 29 Αυγούστου 2014, με τους Δημάρχους από την Περιφέρεια της Ηπείρου που στηρίζουν το Κίνημα.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος για τις  επικείμενες εκλογές της ΠΕΔ Ηπείρου και της ΚΕΔΕ, καθώς και τα προβλήματα της Περιφέρειας.


Ειδικότερα, επισημάνθηκε το σοβαρό ζήτημα της ανεργίας που πλήττει την περιοχή και η απομόνωση που βιώνουν οι κάτοικοι των ορεινών και δύσβατων περιοχών και σημειώθηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν τα οδικά έργα και τα έργα υποδομών.             
Αναφέρθηκε επίσης η ανάγκη για μεγαλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ από τους Δήμους. Τέλος αποφασίστηκε η κατάθεση αιτήματος στον Υπουργό Εσωτερικών για την παράταση της ενδοδιαδημοτικής κινητικότητας.


Ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση κος Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του υπογράμμισε:
«Σήμερα εδώ στην Ήπειρο κλείνει μία τριήμερη περιοδεία που ξεκίνησε τη Τετάρτη από τη Θεσσαλονίκη και συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα στη Δυτική Μακεδονία.
Διαπιστώσαμε τα μεγάλα και πολύπλοκα προβλήματα που παρουσιάζονται σε όλους τους Δήμους της χώρας μας, αλλά και την ανυπαρξία των συνδικαλιστικών μας οργάνων.
Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την ατμομηχανή επίλυσης των προβλημάτων αυτών. Επιπλέον πρέπει να ανοίξει ένας σοβαρός διάλογος για την απαξίωση της Δημαρχιακής αμοιβής που καθιστά τους Δημάρχους επαίτες, όπως βέβαια και της αμοιβής των Αντιδημάρχων μας, αλλά και τις αποζημιώσεις των Δημοτικών Συμβούλων.
Τέλος, με χαρά διακρίναμε τη συναντίληψη που μας διέπει με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των Δημάρχων των Περιφερειών που επισκεφθήκαμε, η οποία διαμορφώνει σαφή πλειοψηφία στις επερχόμενες εκλογές των ΠΕΔ, αλλά και της ΚΕΔΕ


Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι από τους Δήμους:
ʼρτας: Χρήστος Τσιρογιάννης   
Δωδώνης: Χρήστος Ντακαλέτσης
Ζήρου: Νικόλαος Καλαντζής
Ζίτσας: Μιχαήλ Πλιάκος
Ηγουμενίτσας: Ιωάννης Λώλος
Κόνιτσας: Ανδρέας Παπασπύρου
Νικόλαου Σκουφά: Ευστάθιος Γιαννούλης
Πάργας: Αντώνιος Νάστας
Φιλιατών: Σπυρίδων Παππάς

Μετάβαση στο περιεχόμενο