Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση στη Δυτική Μακεδονία

Print Friendly, PDF & Email

Στιγμιότυπα από τη συνάντηση του επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση Γ. Πατούλη και του υποψηφίου για την Προεδρία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου με Δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας.


Συνάντηση με Δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας που στηρίζουν το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση είχαν σήμερα 28 Αυγούστου 2014,  στην Πτολεμαΐδα, ο επικεφαλής του Κινήματος και υποψήφιος για την Προεδρία της ΚΕΔΕ κος Γιώργος Πατούλης και ο υποψήφιος για την Προεδρεία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κος Λάζαρος Κυρίζογλου, στο πλαίσιο των περιοδειών του Κινήματος  σε όλη την Ελλάδα.


 Η συζήτηση αφορούσε, αφενός μεν στα θέματα της εκλογικής διαδικασίας στην  ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ και αφετέρου στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, τέθηκε το ζήτημα της ανεργίας, που αποτελεί το κυριότερο και μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατοίκους, το οποίο οδηγεί και στην ερήμωσή της περιοχής και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης του, μέσω των αυτοδιοικητικών διαδικασιών, αλλά και της εκμετάλλευσης των κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου, η οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε κοινωνικά προγράμματα.


Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι τις επόμενες  ημέρες ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση κος Γιώργος Πατούλης με την Επιτροπή Διεκδίκησης θα έχουν συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες, προκειμένου να θέσουν το αίτημα για παράταση του χρονικού ορίζοντα της ενδοδημοτικής κινητικότητας.


Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι από τους Δήμους:


Βοίου: Δημήτριος Λαμπρόπουλος
Δεσκάτης: Δημήτριος Καραστέργιος
Καστοριάς: Ανέστης Αγγελής
Νεστορίου: Πασχάλης Γκέτσιος
Πρεσπών: Παναγιώτης Πασχαλίδης
Σερβών Βελβεντού: Αθανάσιος Κοσματόπουλος
Φλωρίνης: Ιωάννης Βοσκόπουλος


Επιπλέον, σε συνάντηση συμμετείχαν οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων από τους Δήμους : 


Αμυνταίου :Μάκης Ιωσηφίδης (πρώην Δήμαρχος)
Βοίου: Παναγιώτα Ουζουνίδου (πρώην Δήμαρχος)                        
Εορδαίας: Βίκυ Βρυζίδου (Πρόεδρος ΠΕΔ, πρώην Δήμαρχος)
Καστοριάς: Μανώλης Χατζησυμεωνίδης (πρώην Δήμαρχος)
Κοζάνης: Γιάννης Δεληγιάννης (επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης)
Γρεβενών: Ντένης Κιουπτσίδης (πρώην Δήμαρχος )
Φλώρινας: Στάθης Κωνσταντινίδης

Μετάβαση στο περιεχόμενο