Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου τίμησε το διεθνούς φήμης χορευτή Ντανιέλ Λομμέλ, με ένα ενδιαφέρον οδοιπορικό στο έργο του

Print Friendly, PDF & EmailΟ διεθνούς φήμης χορογράφος Ντανιέλ Λομμέλ, ανάμεσα στις εκλεκτές ομιλήτριες της τιμητικής βραδιάς του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου αφιερωμένης στο έργο του.
|download file .jpg 107 Kb|


Το διεθνούς φήμης χορευτή – χορογράφο και αντιπρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Χορού της UNESCO Ντανιέλ Λομμέλ, τίμησε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου στην εκδήλωση αφιέρωμα στο έργο του που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό θέατρο του Αμαλίειου Ιδρύματος.

Για τη ζωή και το έργο του πρώτου σολίστ του Μορίς Μπεζάρ και παρτενέρ του Νουρέγιεφ σε 500 παραστάσεις, μίλησαν προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Ανάμεσά τους, η πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Χορού Αθηνών της UNESCO Μαριγούλα Κριτσιώτη, η χορεύτρια του Πειραματικού Μπαλέτου Αθηνών και Ιδρύτρια των Δημοτικών Σχολών Χορού Καλαμάτας και Λάρισας Μπέκυ Μπερτουμπή, οι ηθοποιοί Αιμιλία Υψηλάντη, Δήμητρα Χατούπη και Αταλάντη Κλαπάκη.

Επίσης, διαβάστηκαν επιστολές της ηθοποιού Φιλαρέτης Κομνηνού και της πρώτης χορεύτριας του χοροδράματος του Ντανιέλ Λομμέλ, καθηγήτριας κλασικού χορού Ζέφης Μπαρτσώκα.

Ο Ντανιέλ Λομμέλ σε ηλικία 13 ετών πήρε υποτροφία από τη Βασίλισσα Ελισάβετ του Βελγίου και σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών. Παράλληλα με τις σπουδές του στο χορό, σπούδασε θέατρο στο Κονσερβατουάρ του Βελγίου και ιστορία της μουσικής στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο. Το 1980, ως συνεργάτης τότε του Μπεζάρ, ήλθε στην Ελλάδα για ένα ολιγοήμερο σεμινάριο και κατέληξε να μείνει στη Θεσσαλονίκη για δέκα ολόκληρα χρόνια όπου δημιούργησε το «Αέναον Χοροθέατρο» που ενσωματώθηκε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας. Ήταν μόνο κάποιες από τις αναφορές των ομιλητών για τον Ντανιέλ Λομμέλ.

Την εκδήλωση έκλεισε η Μίλλυ τραγουδώντας με τη μελωδική φωνή της γαλλικά τραγούδια με συνοδεία την κιθάρα της.

Το «Αέναον Χοροθέατρο» του Ντανιέλ Λομμέλ παρουσιάζει τη δουλειά του στο Θέατρο Αργώ της Αιμιλίας Υψηλάντη από τις 10 έως και τις 15 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Χορού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο