Το ΚΑΠΗ Αμαρουσίου και ο Παιδικός Σταθμούς Αγίων Αναργύρων γιόρτασαν μαζί την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία δύο διαφορετικών γενιών

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου  Ν. Κάββαλος μεταφέρει τις εγκάρδιες ευχές του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στο χαιρετισμό του για τον εορτασμό της  25ης Μαρτίου.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου των μελών του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου και του προνηπιακού τμήματος του Παιδικού Σταθμού Αγίων Αναργύρων.Ο Πρόεδρος του Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου  Ν. Κάββαλος με το εκπαιδευτικό προσωπικό και το προνηπιακό τμήμα του Παιδικού Σταθμού Αγίων Αναργύρων στον εορτασμό για την 25η Μαρτίου με το ΚΑΠΗ Αμαρουσίου.       


 


Την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου γιόρτασαν με μεγάλη επιτυχία τιμώντας τους ήρωες του ’21 τα μέλη του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου μαζί με τους μικρούς φίλους του Παιδικού Σταθμού Αγίων Αναργύρων, προσδίδοντας μέσα από αυτή τη συνάντηση των δύο διαφορετικών γενιών το σημαντικό νόημα της εποικοδομητικής συνεργασίας.


Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, στο Δημαρχείο (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) Αμαρουσίου, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013.
Τα μέλη του ΚΑΠΗ, η Χορωδία και οι ομάδες των Παραδοσιακών Χορών ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα, αλλά και τα παιδιά του προνηπιακού τμήματος του Παιδικού Σταθμού Αγίων Αναργύρων συμμετείχαν με ενθουσιασμό και κέφι, μεταφέροντας την αγνή τους ματιά και κυρίως την ελπίδα που συμβολίζουν.         


Μεταφέροντας το χαιρετισμό και τις εγκάρδιες ευχές του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη στους παριστάμενους για την διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. κος Νικόλαος Κάββαλος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο συμβολισμό και τη βαρύνουσα σημασία που αποκτά ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, σήμερα σε μια περίοδο που η χώρα μας για άλλη μια φορά δοκιμάζεται, σε μια περίοδο που μαστίζεται από την οικονομική κρίση.             
« Το χρέος να φανούμε αντάξιοι των δοξασμένων προγόνων μας φαντάζει μεγαλύτερο. Δεν είναι αρκετό να νοιώθουμε περηφάνια που είμαστε απόγονοι τέτοιων ηρώων, πρέπει να φανούμε άξιοι αυτής της βαριάς κληρονομιάς και με ομοψυχία να διαφυλάξουμε και να συνεχίσουμε την παράδοσή τους, να οδηγήσουμε τη χώρα μας με ασφάλεια στη συνέχιση της ιστορικής της πορείας.»         


Αναφερόμενος στη συνάντηση αυτή των δύο διαφορετικών γενιών ο κος Κάββαλος υπογράμμισε ότι «αυτή η συνάντηση δεν είναι τυχαία, αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα μιας σειράς παρόμοιων δράσεων, μεταξύ του ΚΑΠΗ και των Παιδικών Σταθμών, όπου διαφορετικές γενιές θα συνεργάζονται, θα αλληλοεπιδρούν, όπου οι μεγαλύτεροι θα μεταλαμπαδεύουν στους νεότερους τις αξίες, τις γνώσεις τα διδάγματα και οι νεότεροι τον ενθουσιασμό, το κέφι και τον αυθορμητισμό τους.


Στην εκδήλωση νήπια και άνθρωποι της τρίτης ηλικίας τραγούδησαν και  απήγγειλαν ποιήματα αφιερωμένα στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Την χορωδία διηύθυνε η μαέστρος Νασιμπιάν Νόρα. Εκ μέρους του Παιδικού Σταθμού Αγίων Αναργύρων συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης η νηπιαγωγός Κωνσταντίνα Κυργιανή και η υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού κα Ζωή Ιορδάνου. Την επιμέλεια της γιορτής είχαν η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ κα Γιάννα Κομνηνού και η υπεύθυνη των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αμαρουσίου κα Μαρία Κάββουρα.                             


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο