Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε κάθε γωνιά της Ελλάδος – Παραδόθηκαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό στο ΚΥ Καλλονής Λέσβου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης με το Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κ. Δήμτσα και τον Π. Ευστράτιο στην παράδοση φαρμάκων στο Δίκτυο ΑΓΚΑΛΙΑ.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης με το Διευθυντή της Αποστολής Κ. Δήμτσα και την εθελόντρια παιδίατρο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής Ε. Μελιάδου και τον Πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ Γ. Χρυσουλάκη.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης με τους γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Καλλονής Λέσβου κατά την παράδοση των φαρμάκων.Στο Κέντρο Υγείας Καλλονής Λέσβου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης με τον Πάτερ Ευστράτιο του Δικτύου ΑΓΚΑΛΙΑ, το Διευθυντή της Αποστολής Κ. Δήμτσα, τον Πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ Γ. Χρυσουλάκη, και τις εθελόντριες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής Ε. Μελιάδου και Κ. Περέα.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και  Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Δ. Βουνάτσο, το Δήμαρχο Λήμνου Α. Χατζηδιαμαντή και τον Πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ Γ. Χρυσουλάκη.


Τη στήριξη τους στους ανασφάλιστους πολίτες της Μυτιλήνης και της Καλλονής Λέσβου με την μηνιαία αποστολή φαρμάκων προσέφεραν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Κλιμάκιο εθελοντών ιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη και τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της ΙΑΑ, ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις φορέων του νησιού, κατέγραψε τα τοπικά προβλήματα  και παρέδωσε 20 κιβώτια φαρμάκων και υγειονομικού υλικού  στο Κέντρο Υγείας Καλλονής Λέσβου και στον πατέρα Ευστράτιο Δήμου της  Μ.Κ.Ο. «ΑΓΚΑΛΙΑ». Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό προέρχονταν από τη δράση «Όλοι μαζί μπορούμε» του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.


‘Σε μια Ελλάδα που η οικονομική κρίση πλήττει την οικογένεια το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστόλης, αγωνίζεται προκειμένου να μην μείνει κανείς ανασφάλιστος χωρίς το γιατρό και το φάρμακο του’, δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε ‘ ζητήσαμε από τους γιατρούς να μας στείλουν λίστα με ανασφάλιστους και απόρους ασθενείς τους οποίους και  θα υιοθετήσουμε καλύπτοντας κάθε μήνα το φάρμακο τους’.


Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του πατρός Ευστρατίου στην Καλλονή ως πιστή εφαρμογή  των ευαγγελικών  ρήσεων και ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. ‘Προσπαθούμε, πρόσθεσε, να γεφυρώσουμε την έλλειψη με την ανταπόκριση, τον γιατρό με τον ασθενή, τον ασθενή με το φάρμακο. Τα προβλήματα είναι πολλά και το χειρότερο γίνονται περισσότερα και δυσεπίλυτα. Μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, όσο αντέχουμε, θα προσπαθούμε να στηρίζουμε όσους υποφέρουν’.


Ο παπά – Στρατής χαρακτηριστικά υπογράμμισε: ένα όνειρο ετών γίνεται πραγματικότητα μέσω της Αποστολής και του ΙΣΑ η δημιουργία στη Καλλονή Κοινωνικού Φαρμακείου. Ευχαριστώ πάνω από όλα τον Αρχιεπίσκοπο για το ενδιαφέρον του και την προστασία του. Ευχόμαστε να έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε το φάρμακο στον ανασφάλιστο που το χρειάζεται. Βρισκόμαστε σε δύσκολες εποχές ο καθένας κοιτάει την τσέπη του και όχι τον συνάνθρωπο. Το ευαγγέλιο λέει ότι ο θησαυρός είναι στην καρδιά του ανθρώπου και δεν είναι άλλος από την αγάπη στον ίδιο τον άνθρωπο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο