Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη: Η αγωνία του κ. Μαγιάκη, να εξασφαλίσει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, τον οδηγεί σε αλλεπάλληλες γκάφες

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ κ. Μαγιάκης, ως απάντηση σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για τον ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι:


Πρώτον, καμία ανακοίνωση του κ. Μαγιάκη, με ανέξοδες αντιμνημονιακές κορώνες δεν μπορεί «να ρίξει στάχτη στα μάτια» των πολιτών του Αμαρουσίου, για το τί πραγματικά πρεσβεύει ο ίδιος και η παράταξη του. «Και οι πέτρες του Αμαρουσίου» γνωρίζουν ότι ενδιαφέρονται για ένα πράγμα μόνον, να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος των συμφερόντων της πόλης και των κατοίκων. Ο κ. Μαγιάκης, και η παράταξη του είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από κάθε κίνηση για τη ματαίωση ή τη συκοφάντηση των έργων που προωθεί στο Μαρούσι τα τελευταία 7 χρόνια η Διοίκηση Πατούλη. Σε αυτή την προσπάθεια τους ο κ. Μαγιάκης, και η παράταξη του, όμως, βρίσκουν διαρκώς απέναντι τους όχι μόνον τη Διοίκηση Πατούλη, αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του προαστίου μας. Ο κ. Μαγιάκης και η παράταξη του, όμως, επιμένουν σε αυτή την αδιέξοδη στρατηγική, προφανώς γιατί πιστεύουν ότι έτσι διευκολύνεται η προσπάθεια τους «να αλώσουν το Δήμο» και να τον προσφέρουν κομματικό λάφυρο στον κ. Τσίπρα. Θα διαψευστούν πολύ σύντομα.


Δεύτερον, ο κ. Μαγιάκης, αντί να εκδίδει ανακοινώσεις υπεράσπισης των όσων απαράδεκτων εξεστόμισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, παρασυρόμενος προφανώς από ανεύθυνους συμβούλους, σε βάρος του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και των προσώπων που τον υπηρετούν, θα όφειλε πρώτα να ζητήσει συγγνώμη από τη Διοίκηση Πατούλη, για τα όσα συκοφαντικά υποστήριζε ο ίδιος στο ζήτημα των πεζογεφυρών, προσφεύγοντας μάλιστα και στη Δικαιοσύνη. Κι όταν η Δικαιοσύνη αποφάσισε με τελεσίδικο και αμετάκλητο τρόπο ότι οι ισχυρισμοί του ήταν ψευδείς και ανυπόστατοι, εκείνος έκανε πως δεν κατάλαβε την απόφαση. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει ούτε το πολιτικό θάρρος ούτε το φιλότιμο να παραδεχθεί τα λάθη του. Για το έλλειμμα του αυτό, που είναι έλλειμμα σε επίπεδο αρχών και αξιών, θα κριθεί από την κοινωνία του Αμαρουσίου όταν έλθει η ώρα των δημοτικών εκλογών. Τότε «θα μετρήσουμε τα κουκιά» και θα δούμε ποιον θα καταδικάσουν οι Μαρουσιώτες με την ψήφο τους.


Τέλος, από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο κ. Μαγιάκης, γίνεται πλέον εμφανής η πραγματική αγωνία του, που δεν είναι άλλη από το πώς θα εξασφαλίσει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές με την υποστήριξη του κόμματος της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ως Διοίκηση, δεν μας απασχολούν οι αγωνίες των πολιτικών μας αντιπάλων, αρκεί οι αγωνίες αυτές να μην οδηγούν σε απαράδεκτες για την πόλη μας καταστάσεις και αποτελούν τροχοπέδη στην προσπάθεια μας να πάμε το Μαρούσι μπροστά.


Συνιστούμε, λοιπόν, στον κ. Μαγιάκη, να επιδείξει υπευθυνότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα, γιατί το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο