Το έργο του Πλάτωνος «ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το Ιδεο-θέατρον, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Ο Ραδάμανθυς Αναστασάκης ερμηνεύει το Σωκράτη στο έργο του Πλάτωνος «ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ», παρουσία πλήθους πολιτών, στο αμφιθέατρο του MAROUSSI PLAZA.


Το έργο του Πλάτωνος «ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ» με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών, παρουσίασε ο Ιδεο-θέατρον του Ραδάμανθυ Αναστασάκη, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, στο αμφιθέατρο του MAROUSSI PLAZA.


Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, ο Αντιδήμαρχος επί θεμάτων Πολιτισμού κ. Νικόλαος Πέππας παραβρέθηκε στην εκδήλωση,    συγχαίροντας τους συντελεστές για τη θεατρική ερμηνεία του έργου και τη σπουδαία σκηνική παρουσία τους.


Η παρουσίαση του έργου έγινε με το αυθεντικό Πλατωνικό κείμενο της Απολογίας στο δικαστήριο των Αθηναίων και τις τελευταίες στιγμές του Σωκράτη στη φυλακή, από τον Φαίδωνα. Το Σωκράτη ερμήνευσε ο Ραδάμανθυς Αναστασάκης, ενώ συμμετείχαν η Ελευθερία Βαξεβανέρη και ο Ηφαιστίων Βαξεβανέρης.


Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ιδεο-θέατρον με στόχο να συμβάλει στην επιμόρφωση και στην ψυχαγωγία, από το 1991 εκτός από την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, δραματοποιεί και παρουσιάζει από σκηνής κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, με σκοπό την επικοινωνία της ελληνικής φιλοσοφίας και μυθολογίας με το κοινό και ιδιαίτερα με τους νέους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο