Το έργο της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου το ζουν καθημερινά οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου μετά από επίσκεψη στελεχών της στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, η Αντιδήμαρχος Ρ. Χαλιώτη επισημαίνει τα παρακάτω:


Πρώτον, η παρουσία και το έργο του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη και συνολικά της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και των υπηρεσιών του στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών είναι συνεχής τους τελευταίους 42 μήνες, 365 μέρες το χρόνο.Και δεν εξαντλείται σε επισκέψεις λίγων ωρών, όπως έγινε από την Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αμαρουσίου, μερικούς μήνες πριν τις εκλογές, για προφανείς κομματικές σκοπιμότητες. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι και το αξιολογούν.


Δεύτερον, όσα διαπίστωσαν τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη συγκεκριμένη γειτονιά, δεν είναι προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 3,5 χρόνια, αλλά προβλήματα που μας έρχονται από το παρελθόν. Προβλήματα που δεν διαχειρίσθηκαν οι διοικήσεις του χθες, οι διοικήσεις των προηγούμενων 16 χρόνων που είχαν την υποστήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ..Η απουσία ακόμη και βασικών υποδομών την οποία πληρώνουν σήμερα ακριβά οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών είναι πρόβλημα που έρχεται από παλιά .Θα περιμέναμε από τα στελέχη του τοπικού ΠΑ.ΣΟ.Κ. να έκαναν τουλάχιστον την αυτοκριτική τους και να ζητούσαν μια συγγνώμη από τους πολίτες των Εργατικών Κατοικιών, όταν μάλιστα ανάμεσά τους βρίσκονταν ως συν-διοργανωτές και μέλη της δημοτικής παράταξης «Μαρούσι, Επόμενη Μέρα» που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοίκηση του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια.


Τρίτον, το έργο της Δημοτικής Αρχής στη γειτονιά που δεν μπορούν να δουν τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ εξαιτίας του γεγονότος ότι φορούν τις κομματικές τους «παρωπίδες», το ζουν καθημερινά οι κάτοικοι , ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα υποστηρίζουν.  Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι τα τελευταία 3 ½ χρόνια, μεταξύ άλλων:


• Εγκαινιάσαμε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που εξυπηρετεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
• Κατασκευάσαμε στην περιοχή αγωγό ακαθάρτων στους δρόμους: Σκρα, Διονύσου, Σίνα, Εφήβων, Νάξου και Ματρόζου. Μέχρι σήμερα έχουμε κατασκευάσει εκατοντάδες μέτρα αγωγού ακαθάρτων. Με το δίκτυο έχουν συνδεθεί δεκάδες νοικοκυριά, ενώ παράλληλα, προωθούμε τη μελέτη για μεμονωμένες συνδέσεις.
• Ασφαλτοστρώσαμε δρόμους στη γειτονιά, που είχαν να ασφαλτοστρωθούν πάνω από 10 χρόνια.
• Προχωρούμε με γοργούς ρυθμούς στην αντικατάσταση όλου του δικτύου αποχέτευσης και στην κατάργηση του παλαιού αντλιοστάσιου.
• Πραγματοποιήσαμε αντιπλημμυρικά έργα με χρηματοδότηση από τη Νομαρχία Αθηνών.
• Στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών, αντικαταστήσαμε τα παλιά φωτιστικά με νέου τύπου χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης, ρίχνοντας περισσότερο φως στην περιοχή και δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους.
• Ενισχύσαμε με προσωπικό τη Δημοτική μας Αστυνομία, που έχει καθημερινή παρουσία στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, αλλά και σε ολόκληρο το Μαρούσι.


Το ζήτημα των ανελκυστήρων


Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την κατασκευή νέων ανελκυστήρων στον οικισμό των εργατικών κατοικιών, η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή έδωσε έμφαση στο συγκεκριμένο χρόνιο αίτημα των κατοίκων και κατέβαλλε κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και να κατασκευαστούν σύγχρονοι ανελκυστήρες, όχι μόνο στα 13 κτήρια που δεν διαθέτουν, αλλά και στα υπόλοιπα.


Και πέτυχε, με προσωπικό αγώνα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη μετά από μια σειρά διαρκών επαφών, διεκδικήσεων και ενεργειών, να υπογράψει σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για το έργο στον οικισμό Μαρούσι 1, την οποία έχουμε μεταβιβάσει στον ΟΕΚ από τις 7 Ιανουαρίου 2010. Η εν λόγω, μάλιστα, σύμβαση, έχει εγκριθεί και κατά τον προσυμβατικό έλεγχο που διενέργησε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το γεγονός ότι ο ΟΕΚ παρέμενε μέχρι πρότινος, εξαιτίας της κυβερνητικής αλλαγής, ουσιαστικά «ακέφαλος», είχε ως αποτέλεσμα παρά τις επανειλημμένες μας επιστολές στη Διοίκηση του ΟΕΚ, η σύμβαση να παραμένει -με αποκλειστική υπαιτιότητα της πλευράς του ΟΕΚ- ανυπόγραφη.


Η καθυστέρηση, επομένως, που παρατηρείται σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται σε αδράνεια της Δημοτικής Αρχής. Απεναντίας, μάλιστα, επειδή ακριβώς αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα αυτού του έργου που θα εξυπηρετήσει μεταξύ άλλων πολλά άτομα με ειδικές ανάγκες ή και προχωρημένης ηλικίας που σήμερα είναι «εγκλωβισμένα» στους ορόφους, ασκούμε ασφυκτικές και συνεχείς πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για την οριστική και άμεση επίλυση του ζητήματος. Παραμένοντας σε κάθε περίπτωση συνεπείς στις δεσμεύσεις μας προς τους κατοίκους της περιοχής που αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας.


Επίσης, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε  ότι όλα τα έργα που γίνονται στη γειτονιά των Εργατικών Κατοικιών δεν στηρίζονται σε δημοτικούς πόρους αλλά σε χρήματα που ο Δήμαρχος  διεκδίκησε από την Κεντρική Εξουσία, χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε ένα επιπλέον ευρώ τους συμπολίτες μας.


Η αλήθεια για τη Βιοκλιματική Ανάπλση του Κέντρου και τα έργα στις γειτονιές


Όσον αφορά το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου του Αμαρουσίου, θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να ξεκαθαρίσουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, από το οποίο εξασφαλίσαμε τα 7,6 εκ. ευρώ, αφορά μόνον βιοκλιματικές αναπλάσεις κέντρων, και όχι άλλου τύπου παρεμβάσεις σε γειτονιές όπως π.χ. έργα αποχέτευσης ή αντιπλημμυρικής προστασίας.
Όσοι λοιπόν ισχυρίζονται ότι μπορούσαμε τα χρήματα αυτά να τα διαθέσουμε γι άλλο σκοπό, λένε ψέματα. Επενδύουν στο φτηνό λαϊκισμό και στο διχασμό της τοπικής κοινωνίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη. 
Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν στερούμε, αλλά απεναντίας εξασφαλίζουμε πολύτιμους δημοτικούς πόρους για έργα που γίνονται σήμερα σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου.


Σε 3,5 χρόνια, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ελλείψεις δεκαετιών


Ασφαλώς και γνωρίζουμε ότι στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών υπάρχουν ακόμη σημαντικές ελλείψεις σε έργα και υποδομές. Για τις ελλείψεις αυτές δίκαια έχουν απαιτήσεις οι κάτοικοι της περιοχής.
Όμως, πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν επίσης ότι δεν μπορούμε από τη μια μέρα στην άλλη, να κάνουμε όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα 20 χρόνια. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου αγωνίζεται καθημερινά, πιστή στις δεσμεύσεις της, ώστε να δρομολογηθούν όσα χρειάζονται για να ζουν καλύτερα.
Στόχος μας είναι να ξαναγίνει το Μαρούσι μια φιλική και ανθρώπινη πόλη, κοντά σε όλους τους πολίτες. Και αυτόν το στόχο υπηρετούμε καθημερινά με σκληρή δουλειά, συνέπεια και αποτελεσματικότητα, σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά, χωρίς καμία εξαίρεση.
 


Φιλικά


Ρένα Χαλιώτη
Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο