Το έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ σε μορφή όπερας της βαλίτσας παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μαρούσι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Δημοτικής Βορέειου Βιβλιοθήκης «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Print Friendly, PDF & Email
Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014, ώρα:21:00, Χώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αμαλιείου 
 
Την παράσταση «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ με τη μορφή όπερας της βαλίτσας παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μαρούσι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στις οποίες συμμετέχει η Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου.


Η «Όπερα της Βαλίτσας» είναι μία ευέλικτη και αεικίνητη παραγωγή όπερας που φέρνει τη συγκεκριμένη τέχνη στα πιο απρόσμενα σημεία της πόλης με τη συνοδεία των εξαιρετικών τραγουδιστών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με ένα πιάνο και όλα τα σκηνικά μέσα σε μία βαλίτσα.


Η παράσταση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 και ώρα 21:00 στον χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αμαλίειου (Λ. Κηφισίας 219).


Η νέα παραγωγή της «Όπερας της Βαλίτσας» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη, διηγείται την ιστορία του Ισπανού ευγενούς Ντον Τζοβάννι του βλάσφημου άντρα που οι άνδρες θαυμάζουν για το θάρρος του και οι γυναίκες για τη σκανδαλώδη φήμη του. Ο Ντον Τζοβάννι μοιάζει ένας άνθρωπος χωρίς αισθήματα, χωρίς συμπόνια, χωρίς αίσθηση δικαίου. Ταυτόχρονα, όμως, ενσαρκώνει τις αξίες του Διαφωτισμού και του ορθού λόγου, του ανθρώπου που είναι κύριος του εαυτού του και των επιθυμιών του που ορίζει τη μοίρα του και δεν στέκεται πλέον με φόβο απέναντι στον Θεό.


Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης στην είσοδο του χώρου.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο