Το έργο και τις δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου και του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για τη στήριξη των κατοίκων του Καστελόριζου ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης στους μαθητές του 5ου Λυκείου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εργασίας τους για το Καστελόριζο»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης με την αντιπροσωπεία των μαθητών του 5ου Λυκείου Αμαρουσίου, τον καθηγητή τους Γρ. Σάββα και την καθηγήτρια τους Β. Κορνιωτάκη. Συμμετέχουν επίσης στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας,Δ. Καρλαύτης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Στ. Μάρκου και η υπεύθυνη του Γραφείου Παιδείας Γ. Μαύρου.


Στην καθολική σχέση «υιοθεσίας» που έχει συνάψει ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τους κατοίκους του ακριτικού Καστελόριζου για τη στήριξη και την προσφορά αλληλεγγύης στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής μέριμνας, της πρόνοιας και της τουριστικής ανάπτυξης, αναφέρθηκε με τη διττή ιδιότητά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, κατά τη συνάντηση του με τους μαθητές του 5ου Λυκείου Αμαρουσίου.


Αντιπροσωπεία της 1ης και 2ης τάξης των μαθητών του 5ου Λυκείου συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους κο Γρηγόρη Σάββα Φυσικό και την κα Βιολέτα Κορνιωτάκη Μαθηματικό επισκέφθηκαν τον κο Πατούλη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, προκειμένου να συνομιλήσουν μαζί του, στο πλαίσιο των δράσεων του σχολείου για την εκπόνηση περιβαλλοντικής εργασίας με θέμα:
«Τιμώντας τους ακρίτες της θάλασσας. Καστελόριζο».
Η εργασία αφορά στην ιστορική, λαογραφική, πολιτιστική διαδρομή του Καστελόριζου, τα γεωγραφικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του, και κυρίως στη ζωή των κατοίκων.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κος Πατούλης στην ενδυνάμωση των σχέσεων με το Δήμο Μεγίστης Καστελόριζου μέσα από την αδελφοποίηση των δύο Δήμων για την υλοποίηση σημαντικών διαδημοτικών δράσεων και τη μετάδοση της κατάλληλης τεχνογνωσίας που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των ακριτών μας.
Υπογράμμισε επίσης την ένταξη του Δήμου Μεγίστης στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας των ΟΤΑ, ώστε μέσα από προγράμματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης να διασφαλιστεί η προαγωγή της υγείας των κατοίκων.
«Στόχος μας- σημείωσε- είναι πέρα από τη φιλία μας να δώσουμε την αγάπη μας στους ακρίτες αυτούς που επί 12 μήνες το χρόνο κρατούν Θερμοπύλες στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης».


Ο κος Πατούλης επισήμανε επίσης την ίδρυση του παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Μεγίστης από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» για την υιοθέτηση των υγειονομικών προβλημάτων και την απόδοση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού στους κατοίκους, σε μια προσπάθεια να δώσουν ανάσα ζωής και ασφάλειας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους.
«Η μέριμνα από την Πολιτεία για τους κατοίκους του Καστελόριζου είναι ανύπαρκτη, όπως και για όλους του ακρίτες της νησιωτικής Ελλάδας. Μέσα από την πρωτοβουλία μας αυτή προσπαθούμε να καλύψουμε βασικές υγειονομικές και φαρμακευτικές τους ανάγκες.
Καθημερινά ζουν με μια κραυγή αγωνίας για το αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν κάθε φορά που αρρωσταίνουν, κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Η άμεση υλοποίηση ενός συγκροτημένου σχεδίου Υγείας και Ζωής των κατοίκων της άγονης γραμμής είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε. Η Κάρτα Υγείας του Ακρίτα, η  τηλεϊατρική στα νησιά, οι εξειδικευμένοι γιατροί με εκμάθηση στις Πρώτες Βοήθειες για όλα τα αγροτικά ιατρεία,η έγκαιρη και άρτια αερομεταφορά των επειγόντων περιστατικών πρέπει να είναι κάποιοι από τους άμεσους στόχους για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας των ακριτών μας
» τόνισε ο κος Πατούλης.


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Δημοτικός Σύμβουλος κος Δημήτρης Καρλαύτης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης κος Στέλιος Μάρκου και η υπεύθυνη του Γραφείου Παιδείας κα Γιάννα Μάυρου.


Στο πλαίσιο των δράσεων για την περιβαλλοντική εργασία  οι μαθητές του 5ου Λυκείου Αμαρουσίου θα έχουν συνέντευξη από το Δήμαρχο Μεγίστης μέσω βιντεοκλήσης (SKYPE) και συνεργασία με τους μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Καστελορίζου. Περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία ενημερωτικής αφίσας για την εργασία και συλλογή φωτογραφιών με θέμα την αδελφοποίηση των δύο Δήμων, η παρουσίαση της εργασίας στο κοινό σε αίθουσα του Δήμου Αμαρουσίου και επίσκεψη των μαθητών στο Καστελόριζο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο