Το δρόμο για την εκπλήρωση των στόχων τους έδειξε στους συμμετέχοντες το 2ο σεμινάριο “Believe in you” του Flowmagazine.gr που διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Η εισηγήτρια Ευ. Ξηραφά, στο 2ο σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης του περιοδικού Flowmagazine.gr.


Με το 2ο σεμινάριο με θέμα: «Στοχοθεσία – Πώς να εκπληρώσετε τα όνειρα σας» συνεχίστηκε ο κύκλος των δωρεάν σεμιναρίων “Believe in you” που διοργανώνει το ηλεκτρονικό περιοδικό Flowmagazine.gr με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου. Στόχος του δεύτερου σεμιναρίου ήταν να δείξει στους συμμετέχοντες πώς μπορούν να θέτουν στόχους και να τους πετυχαίνουν αντιμετωπίζοντας όλες τις προκλήσεις που θα παρουσιαστούν στην πορεία προς την κατάκτησή τους.


Με το σύνθημα: «Εάν ζούμε με το ‘μη’ και με το ‘δεν’… η ζωή μας θα είναι ένα ‘μη-δέν’» οι ομιλητές της συνάντησης προσπάθησαν να μεταδώσουν στους συμμετέχοντες τους τρόπους να ξεπεράσουν τους φόβους τους απέναντι στην αποτυχία και στα όποια εμπόδια, και να καταφέρουν να εκπληρώσουν τους στόχους τους.


«Κανείς δεν μπορεί να καταφέρει κάτι αξιόλογο χωρίς στόχους. Οι στόχοι είναι η ισχυρότερη κινητήρια δύναμη της αυτοπαρακίνησης. Κάθε άνθρωπος μπορεί να πετύχει ένα ξεχωριστό επίτευγμα αρκεί να έχει τόλμη, θέληση και κουράγιο για να το κυνηγήσει μέχρι τελικής πτώσεως» ανέφερε η πρώτη ομιλήτρια της βραδιάς Εύη Ξυραφά, εκπαιδεύτρια και σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης.


Με γνώμονα το μοντέλο στοχοθεσίας S-M-A-R-T, το οποίο ανεβάζει τις πιθανότητες επιτυχίας ενός στόχου, και σύμφωνα με το οποίο ο στόχος πρέπει να είναι Specific (συγκεκριμένος), Measurable (μετρήσιμος), Attractive (ελκυστικός), Realistic (ρεαλιστικός), Time-bound (χρονικά προσδιορισμένος), ο δεύτερος εισηγητής Κώστας Σημάτος, σύμβουλος προσωπικής και ομαδικής ανάπτυξης, μέσα από το δικό του παράδειγμα παρουσίασε την πρακτική εφαρμογή των πέντε αυτών προϋποθέσεων για την επιτυχία ενός στόχου.


Το επόμενο σεμινάριο με θέμα: «Αυτοπεποίθηση-Αυτοεκτίμηση» θα διεξαχθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο χώρο του Δημαρχείου Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο