Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου υπερψήφισε το ΨΗΦΙΣΜΑ της ΚΕΔΕ, που εγκρίθηκε από την έκτακτη Γ.Σ., μετά την επίσκεψη στον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και την άρνησή του Υπουργού να καθίσει στο τραπέζι στο διάλογου

Print Friendly, PDF & Email

Το ΨΗΦΙΣΜΑ έχει δοθεί για έγκριση και στα άλλα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας
 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου υπερψήφισε το  ΨΗΦΙΣΜΑ της ΚΕΔΕ, που εγκρίθηκε από την έκτακτη Γενική Συνέλευση, μετά την επίσκεψη στον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη μελών της Γ.Σ. υπό τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και την άρνησή του Υπουργού να καθίσει στο τραπέζι στο διάλογου.

Το ΨΗΦΙΣΜΑ καταδικάζει την απαράδεκτη, προσβλητική και απαξιωτική στάση του Υπουργού Εσωτερικών κου Πάνου Σκουρλέτη, απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και καλεί τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία ο ίδιος, προκειμένου να προχωρήσει ο διάλογος, στη βάση όμως συγκεκριμένων και επεξεργασμένων κυβερνητικών προτάσεων.

Το ΨΗΦΙΣΜΑ έχει δοθεί για έγκριση και στα άλλα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας.      

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Η άρνηση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη να συναντηθεί σήμερα με αντιπροσωπεία των Δημάρχων από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί τον ουσιαστικό διάλογο για τη Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης.

Ο Π. Σκουρλέτης δε γύρισε την πλάτη στην Κ.Ε.Δ.Ε., αλλά τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες που ως αιρετοί εκπροσωπούμε.

Καταδικάζουμε τη στάση του, η οποία είναι προσβλητική και απαξιωτική, απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η μεταρρύθμιση του Κράτους είναι εθνική υπόθεση, γι’ αυτό κι εμείς ως αυτοδιοίκηση, έχουμε ιστορική ευθύνη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία ο ίδιος, προκειμένου να προχωρήσει ο διάλογος, στη βάση όμως συγκεκριμένων και επεξεργασμένων κυβερνητικών προτάσεων.

Η Μεταρρύθμιση για την αλλαγή του Κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να περιμένει. Η Κ.Ε.Δ.Ε. έχει ανταποκριθεί έγκαιρα. Με συνέπεια έχει καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.

Ενωμένη η Αυτοδιοίκηση προχωρά μπροστά, για την Ελλάδα της ανάπτυξης.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα αποτελεί την αφετηρία ενός αγώνα που στο τέλος του, θα βρει την Αυτοδιοίκηση πιο ισχυρή.

Μαζί με τους πολίτες και τους εργαζόμενους μας θα διεκδικήσουμε δυναμικά ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας.

Η Ελλάδα είναι πάνω από όλα.»

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο