Το Δήμο Αμαρουσίου επισκέφθηκαν νέοι του απόδημου Ελληνισμού

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 138KB|


Το Δημαρχείο Αμαρουσίου επισκέφθηκε αντιπροσωπία από τα 170 παιδιά και νέους του απόδημου ελληνισμού, που φιλοξενούνται από τον Δήμο Αμαρουσίου, για να ευχαριστήσουν τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη και να του προσφέρουν αναμνηστικά δώρα.

Τα παιδιά είναι Ελληνικής καταγωγής, από χώρες όπως Βραζιλία, Αργεντινή Χιλή, Αμερική, Καναδάς, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Συρία, και φιλοξενούνται από το Δήμο Αμαρουσίου σε κατασκήνωση και ξενοδοχείο στον Κάλαμο, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας «Οργάνωση Επισκέψεων παιδιών και νέων Αποδήμων 2009», που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Εξωτερικών (Γ. Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού), την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ. Το πρόγραμμα υλοποιείται στον Δήμο μας για 3η συνεχόμενη χρονιά, από την Κοινωφελή Επιχείρηση Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου.

Τα παιδιά και οι νέοι που επισκέφθηκαν το Μαρούσι, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ενώ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου τα υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τεχνολογίας & Εκπαίδευσης κ. Β. Κάββαλος και η ενημερώθηκαν από τον Γ. Γ. του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μ. Χρηστάκη για την πόλη του Αμαρουσίου και τη δομή και τη λειτουργία του Δήμου.           


Μετάβαση στο περιεχόμενο