Το Δήμαρχο Γ.Πατούλη επισκέφθηκαν οι νέοι του Απόδημου Ελληνισμού που φιλοξενούνται από το Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


 
Ο Δήμαρχος  Γ.Πατούλης με τους νέους του Απόδημου Ελληνισμού που φιλοξενούνται από το Δήμο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλοξενία παιδιών και νέων από τον Απόδημο Ελληνισμό για το έτος 2010».      
|download file .jpg 124 KB|


Επίσκεψη στο Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη πραγματοποίησαν οι νέοι που φιλοξενούνται  από το Δήμο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών και νέων από τον Απόδημο Ελληνισμό.

Ο κ. Πατούλης καλωσορίζοντάς τους εξέφρασε την ικανοποίησή του που το Μαρούσι για μία ακόμη χρονιά γίνεται τόπος συνάντησης νέων παιδιών από διάφορες χώρες της υφηλίου, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη σύσφιξη των σχέσεων τους με την Ελλάδα, στη διατήρηση και ενίσχυση της πολιτιστικής τους ταυτότητας και κληρονομιάς μέσα από ένα σύνολο εμπειριών και ερεθισμάτων, καθώς και στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και επικοινωνίας μεταξύ τους. 

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει και εφέτος στο πρόγραμμα «Φιλοξενία παιδιών και νέων από τον Απόδημο Ελληνισμό για το έτος 2010», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Για ένα 20ήμερο, από τις 10 Αυγούστου  έως τις 30 Αυγούστου, εκατό δέκα πέντε (115) παιδιά και νέοι από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Αυστραλία, τη Μολδαβία και τη Βουλγαρία φιλοξενούνται από το Δήμο Αμαρουσίου. Μεταξύ άλλων τα παιδιά και οι νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της Ελλάδας, αλλά και τις σύγχρονες δομές και την καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας, να επισκεφθούν τα μουσεία της πόλης μας, καθώς και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής.

Επίσης, παρακολουθούν μαθήματα της ελληνικής γλώσσας και ελληνικών παραδοσιακών χορών, όπου με την ολοκλήρωση του προγράμματος φιλοξενίας θα παρουσιάσουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Παράλληλα, ο Δήμος Αμαρουσίου χάρισε στα παιδιά αναμνηστική κασετίνα με ελληνική μουσική που αποδίδεται από τις χορωδίες του Σπύρου Λάμπρου και Δημήτρη Τυπάλδου για να μεταφέρουν το ελληνικό πνεύμα στις χώρες της διαμονής τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο