Το χαρακτηρισμό του παράδρομου της Αττικής Οδού στο Ψαλίδι, ως δρόμου ήπιας κυκλοφορίας διεκδικεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Το χαρακτηρισμό του παράδρομου της Αττικής Οδού στην περιοχή του Ψαλιδίου (Α. Παπανδρέου), ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας ζητά από το ΥΠΕΧΩΔΕ με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.


Η συγκεκριμένη απόφαση, σε συνδυασμό με προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. που αφορούσε στην ανάπλαση και τον εξωραϊσμό της οδού Νερατζιωτίσσης, θα βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες ζωής των κατοίκων.


Στην εισήγησή της η Δημοτική Αρχή υπογράμμισε πως η διαμόρφωση του παράδρομου της Αττικής Οδού σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας αποτελεί αδήριτη ανάγκη, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις, αφενός του κυκλοφοριακού φόρτου από τη συνεχή ροή των αυτοκίνητων και αφετέρου από τη στάθμευση των αυτοκινήτων που προέρχονται από το Εμπορικό Κέντρο “The Mall” και από το Υπουργείο Παιδείας. Επίσης σ’ αυτά έρχεται να προστεθεί και η στάση του προαστιακού σιδηροδρόμου «Νερατζιωτίσσης» στην περιοχή, ο οποίος στερείται υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων.
 
Το διάστημα 2007 – 2010 έγιναν στην περιοχή του Ψαλιδίου σημαντικές παρεμβάσεις: 


– Πραγματοποιήθηκαν έργα οδοποιίας, διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις 
– Ολοκληρώθηκε η κατασκευή αγωγού ακαθάρτων σε τμήματα των δρόμων:
      Κυρίλλου, Χαράς, Λακωνίας.
– Συνδέθηκαν δεκάδες νοικοκυριά με το δίκτυο αποχέτευσης 
– Ενισχύθηκε ο δημοτικός φωτισμός με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης   
– Τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες οδοσήμανσης 
– Κατασκευάσθηκε μια νέα παιδική χαρά, μέσα από το  πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Δήμου, σε μία έκταση 4,5 στρεμμάτων επί της οδού Α.Παπανδρέου.
– Ύστερα από διάλογο με τους κατοίκους της περιοχής, εκπονήθηκε ολοκληρωμένη μελέτη και εφαρμόσθηκαν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.
– Εκπονήθηκε μελέτη και προωθείται μέσα από δημόσια διαβούλευση μόνιμη λύση, σε συνεργασία με   το Δήμο Πεύκης, για το κυκλοφοριακό της Βύρωνος
– Μελετάται η εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, που θα προβλέπει δωρεάν στάθμευση για τους κατοίκους.
– Απομακρύνθηκαν παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας 
– Σε συνεργασία με τους συλλόγους της περιοχής, ενισχύθηκε το πράσινο 
– Προχωρά η ολοκλήρωση της άδειας χρήσης του κληροδοτήματος Χαϊμαντά, ώστε στο χώρο αυτό να δημιουργηθεί ένας νέος βρεφονηπιακός σταθμός, ΚΑΠΗ και Κέντρο Νεότητας.
– Ανακατασκευάσθηκε η αυλή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

Μετάβαση στο περιεχόμενο