Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο Μαρούσι κοντά στους πολίτες για δεύτερη χρονιά με νέους ενδιαφέροντες κύκλους μαθημάτων

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η μεγάλη ανταπόκριση στην καινοτόμο εκπαιδευτική δράση, δικαιώνει την προσπάθεια μας και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να παρέχουμε ποιοτικές και χρήσιμες υπηρεσίες τους πολίτες
 

Ένα νέο «παράθυρο» στη γνώση και στη Δια Βίου Μάθηση ανοίγει και φέτος το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο Μαρούσι, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των πολιτών, κατά την περσινή πρώτη φορά λειτουργίας του στην πόλη, κατά τα πρότυπα του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι εγγραφές για το πρώτο διδακτικό τρίμηνο βρίσκονται σε εξέλιξη, με το ενδιαφέρον των πολιτών να έχει απογειωθεί για τους νέους ενδιαφέροντες κύκλους μαθημάτων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη μεγάλη απήχηση που έχει η πρωτοβουλία λειτουργίας Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Μαρούσι τονίζει:

«Ικανοποιώντας το πάγιο και μακροχρόνιο αίτημα της «Δεύτερης Ευκαιρίας» σε μια εποχή που η κοινωνία της γνώσης εξελίσσεται διαρκώς και οι απαιτήσεις αλλάζουν, πήραμε την καινοτόμο εκπαιδευτική πρωτοβουλία λειτουργίας Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου στο Δήμο μας, που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου.   

Η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε δικαιώνει την προσπάθεια μας και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να παρέχουμε ποιοτικές και χρήσιμες υπηρεσίες στους πολίτες.

 Εύχομαι από καρδιάς» καλή επιτυχία» στο διδακτικό προσωπικό και στους συμμετέχοντες να είναι η νέα χρονιά πλούσια σε γνώση και εμπειρίες.»     

Το πρώτο διδακτικό τρίμηνο θα πραγματοποιηθούν  δύο παράλληλοι κύκλοι μαθημάτων με διαφορετική θεματολογία ο καθένας.

Αναλυτικότερα:

  • Το θέμα του Α΄ κύκλου μαθημάτων είναι : «Διαχείριση Σχέσεων: Η Τέχνη να Ζούμε Καλά Μαζί με τους Άλλους».

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθούν σε 10 εβδομαδιαίες διαλέξεις, κάθε Δευτέρα, και στις ώρες από 16.30 έως 19.00, στην Αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου,( Β. Σοφίας 9 ).

Οι συμμετέχοντες στο Α΄ κύκλο μαθημάτων θα γνωρίσουν τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών στις ανθρώπινες σχέσεις, θα μάθουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά, θα γνωρίσουν τα μοτίβα επιλογής συντρόφων και φίλων, καθώς και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για επιτυχημένες διαπροσωπικές σχέσεις.

  • Το θέμα του Β΄ παράλληλου κύκλου μαθημάτων είναι: «Ψυχική και Σωματική Υγεία» .

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθούν σε 10 εβδομαδιαίες διαλέξεις, κάθε Δευτέρα και στις ώρες 19.30 έως 22.00, στην Αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου ( Β. Σοφίας 9).

 Οι συμμετέχοντες στον Β΄ Κύκλο Μαθημάτων, θα διδαχθούν από τους πλέον ειδικούς εισηγητές, τη σύνδεση  της ψυχικής και σωματικής υγείας, με στόχο να βελτιώσουν τα επίπεδα της υγείας τους, μαθαίνοντας να αναγνωρίζουν και διαχειρίζονται τα διάφορα συμπτώματα.

Κατά την διάρκεια αλλά και μετά την λήξη των μαθημάτων οι σπουδαστές θα έχουν πρόσβαση σε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

Δικαίωμα εγγραφής έχει οποιοσδήποτε χωρίς κανένα ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, απλά και μόνο καταβάλλοντας την σχετική και εφάπαξ συνδρομή εγγραφής.
Ειδική έκπτωση συνδρομής για ομαδικές εγγραφές 5 ατόμων, για ανέργους, πολύτεκνους, άτομα ΑΜΕΑ και μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι εγγραφές γίνονται αυστηρά με σειρά προτεραιότητας  και πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: www.alp.grΘέσεις περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι συμμετέχοντες και έχοντες τηρήσει τον ειδικό κανονισμό παρακολούθησης, λαμβάνουν σχετική βεβαίωση.

Περισσότερες πληροφορίες: www.alp.gr τηλ: 2821501060-6932447016  email: info@alp.gr.

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο λειτουργεί υπό την   αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. 

 

Σχετικά αρχείαΤο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο Μαρούσι κοντά στους πολίτες για δεύτερη χρονιά με νέους ενδιαφέροντες κύκλους μαθημάτων_1


Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο Μαρούσι κοντά στους πολίτες για δεύτερη χρονιά με νέους ενδιαφέροντες κύκλους μαθημάτων_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο