Το άγαλμα της Αμαρυσίας Αρτέμιδος κοσμεί από χθες την είσοδο του Δημαρχείου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

|download .jpg file 76KB||download .jpg file 389KB|Γ. Πατούλης: «Σεβόμαστε την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπους μας. Είναι η αφετηρία μας, από εκεί ξεκινούμε και επιδιώκουμε να αναδείξουμε όλα τα στοιχεία που μπορούν να αναδείξουν το Μαρούσι σε κοιτίδα δημιουργίας και πολιτισμού»

Παρουσία πλήθους κόσμου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του Αντινομάρχη Αθηνών κ. Γ. Καστρινάκη, έγιναν χθες τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Αμαρυσίας Αρτέμιδος. Το άγαλμα, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Παρμακέλης, έχει ύψος 2.30   μέτρα και είναι τοποθετημένο πάνω σε μαρμάρινη βάση ύψους 55 εκ. Η μέθοδος που ακολούθησε ο καλλιτέχνης για την κατασκευή του σύγχρονου αγάλματος της Αμαρυσίας Αρτέμιδος είναι η αρχαία μέθοδος του «χαμένου» κεριού.

Το άγαλμα της Αμαρυσίας Αρτέμιδος απέκτησε δεσπόζουσα θέση στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, και είναι μια μόνο από τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες στοχεύουν στην ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων της πόλης που  δένουν αρμονικά το χθες με το σήμερα και μένουν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.
Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος που το άγαλμα της Αμαρυσίας Αρτέμιδος, που έδωσε το όνομα της στην πόλη μας, παίρνει τη θέση που της αρμόζει, στην είσοδο του Δημαρχείου. «Αυτή η πρωτοβουλία της Δημοτικής μας Αρχής, εντάσσεται σε μία σειρά από ενέργειες που στοχεύουν στην ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων της πόλης που αποτελούν ιερές του παρελθόντος και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Σεβόμαστε την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπους μας. Είναι η αφετηρία μας, από εκεί ξεκινούμε και επιδιώκουμε να αναδείξουμε όλα τα στοιχεία που μπορούν να αναδείξουν το Μαρούσι σε κοιτίδα δημιουργίας και πολιτισμού.
Με σεβασμό στο παρελθόν και στις αξίες που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας, χτίζουμε το μέλλον που επιθυμούμε για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές. Δε μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά εάν δεν κοιτάμε τι έχουμε αφήσει πίσω μας.
Η τέχνη και ο πολιτισμός έχουν τη δύναμη να μας ενώνουν. Αυτή τη δύναμη πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας, να την κάνουμε κτήμα μας και να την εμφυσήσουμε στους επόμενους. Επιδιώκουμε το Μαρούσι να είναι μια πόλη ανθρώπινη και φιλική για κάθε πολίτη, να αποτελεί σημείο αναφοράς για την τέχνη, τον πολιτισμό, τον σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες. Με τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της «Αμαρυσίας Αρτέμιδος» κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά. Είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα σταματήσουμε να παράγουμε πολιτισμό και σας καλούμε να  γίνετε αρωγοί στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τις αξίες και τον πολιτισμό μας.»

Επισυνάπτεται η ομιλία του Δημάρχου.

Επιλέξτε εδώ για να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο. 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο