Το 3ο βραβείο καλύτερου λαχανόκηπου απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στους μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ λαχανόκηπος του 6ου Δημοτικού Σχολείου αναμετρήθηκε με άλλα επτά σχολεία και απέσπασε το 3ο βραβείο.
|download file .jpg 147 Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, βραβεύει τη μικρή μαθήτρια, παρουσία διδακτικού προσωπικού, υπηρεσιακών παραγόντων από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, εκπροσώπων του ΤΟ.ΣΥ.Ν, μαθητών και γονέων.
|download file .jpg 89 Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ συμβουλεύει τους μαθητές να υιοθετούν φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες.
|download file .jpg 100 Kb|


Με έναν ονομαστικό έπαινο βράβευσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κάθε μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου για τον 3ο καλύτερο λαχανόκηπο, προϊόν της βιωματικής δράσης που υλοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, και στο πλαίσιο του «Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για Νέους», και με τη συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν) Αμαρουσίου. Η απονομή των βραβείων για τον 1ο και 2ο καλύτερο λαχανόκηπο θα γίνει την Τρίτη 7 Ιουνίου στους μαθητές του 8ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου, αντίστοιχα.

Στην όμορφη τελετή παρόντων δασκάλων και γονέων, που συνέπεσε με τη γιορτή που διοργάνωσε το σχολείο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνεχάρη τους μαθητές για τη συμβολή τους στη δημιουργία και κυρίως τη φροντίδα του λαχανόκηπού τους και τους ευχήθηκε με τον ίδιο ενθουσιασμό που αγκάλιασαν το λαχανόκηπό τους να αγκαλιάζουν και κάθε δραστηριότητα που τα φέρνει πιο κοντά στη φύση.

«Όλοι πρέπει να προσέχουμε και να προσπαθούμε να προστατεύουμε με κάθε τρόπο το περιβάλλον. Μέσα από δράσεις όπως ανακύκλωση υλικών συσκευασίας, κινητών τηλεφώνων, μπαταριών, δεντροφυτεύσεις, αποψιλώσεις και καθαρισμούς χώρων, ως Δήμος προσπαθούμε με κάθε τρόπο να χτίσουμε την οικολογική συνείδηση των πολιτών. Η αλλαγή νοοτροπίας και υιοθέτηση μίας φιλικής προς το περιβάλλον στάσης ζωής διαμορφώνεται μέσα στις σχολικές αίθουσες, μέσα στη σχολική κοινότητα. Αυτή τη φιλοσοφία ακολουθεί και η συγκεκριμένη βιωματική δράση. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν να αγαπούν και να φροντίζουν το περιβάλλον. Οι δάσκαλοί τους σε αυτό έχουν κεντρικό ρόλο» ανέφερε ο κ. Πατούλης και μαζί με τις συμβουλές του για οικολογικό τρόπο ζωής ευχήθηκε στα παιδιά καλό καλοκαίρι με πολύ παιχνίδι.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του σχολείου Χρυσάνθη Κουδούνα, ευχαρίστησε το Δήμαρχο που υποστηρίζει με κάθε τρόπο τη λειτουργία του σχολείου, όπως, επίσης, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου και το ΤΟ.ΣΥ.Ν για τη συμβολή τους στη δημιουργία του λαχανόκηπου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, απένειμε σε κάθε μαθητή έναν ονομαστικό έπαινο και μαζί ως έπαθλο προσέφερε στον καθέναν μία τσάντα ανακύκλωσης με ένα DVD με την ιστορία του Δήμου Αμαρουσίου, το βιβλίο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας για τις πρώτες βοήθειες που έχει επιμεληθεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση και μία γλάστρα με ένα φυτό ελιάς.

Με την ευκαιρία της βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στη δημιουργία του λαχανόκηπου, την οικολογική τσάντα και το φυτό ελιάς προσέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και στους μαθητές των δύο τμημάτων της Δ’ Δημοτικού που πέρυσι είχαν αποσπάσει το 1ο βραβείο για τη συμμετοχή τους στην έκθεση με έργα ζωγραφικής και κολάζ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, χωρίς να λάβουν τότε κάποιο συμβολικό δωράκι.

Παρόντες στην τελετή απονομής ήταν, επίσης, ο υπεύθυνος του προγράμματος Παντελής Τσιτσιμπάσης, που είχε και το γενικό συντονισμό της δράσης από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου, και οι εκπρόσωποι του ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου, Ηλίας Ζορμπαλάς και Ιφιγένεια Μπούτση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο