Το 2014 θα είναι χρονιά που θα επικρατήσουν οι δυνάμεις της δημιουργίας και της υπευθυνότητας

Print Friendly, PDF & Email

   
Με αφορμή το γεμάτο ψέματα και ανακρίβειες περιεχόμενο της ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης Κόντρα στον Καιρό, σχετικά με τις προσδοκίες της πόλης μας για τη νέα χρονιά, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, η πόλη μας «στέκεται σήμερα στα πόδια της» και δεν χρεοκόπησε από τα βάρη των εκατοντάδων εκατομμυρίων χρεών του παρελθόντος, γιατί διαθέτει από το 2007 μια υπεύθυνη και δημιουργική Δημοτική Αρχή, που πέτυχε μεταξύ άλλων μέσα σε μόλις 7 χρόνια :  • Να αποτρέψει την οικονομική κατάρρευση του Δήμου,  εξυγιαίνοντας τα οικονομικά του. Από τα ελλείμματα των δεκάδων εκατομμυρίων του παρελθόντος, το 2014 θα είναι η χρονιά που ο προϋπολογισμός του Δήμου Αμαρουσίου θα είναι επιτέλους πλεονασματικός. Και όλα αυτά σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και με τη χρηματοδότηση από την Πολιτεία να έχει μειωθεί κατά 70%.

  • Να δημιουργήσει 5 νέους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και να πετύχει , μέσα από τη λειτουργία ενός πρότυπου δικτύου 13 συνολικά Παιδικών Σταθμών να φιλοξενεί σήμερα 850 παιδιά. Είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους σε όλη την Ελλάδα που ικανοποιείται το 100% των αιτήσεων που μας υποβάλλουν οικογένειες εργαζόμενων γονέων, για να φιλοξενήσουμε τα παιδιά τους στους σταθμούς μας.

  • Να διεκδικήσει από την Κεντρική Εξουσία με επιτυχία πάνω από 40.000.000 ευρώ, τα οποία είτε χρηματοδότησαν έργα χρήσιμα σε όλη την πόλη, είτε χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή των χρεών του παρελθόντος.

  • Να αξιοποιεί το εργαλείο των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), προσφέροντας εργασία σε δεκάδες άνεργους συμπολίτες μας και καλύπτοντας με τον τρόπο αυτά τα κενά σε προσωπικό κρίσιμων υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, που χωρίς τους εργαζόμενους των ΚΟΙΝΣΕΠ δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν.

  •  Να είναι η πρώτη Διοίκηση τα τελευταία 30 χρόνια που μείωσε τα δημοτικά τέλη για όλους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κατά 20% την τελευταία διετία.

  • Να είναι η πρώτη Διοίκηση τα τελευταία 30 χρόνια που έβαλε στο σχέδιο πόλης γειτονιές του Αμαρουσίου ( Κ. Σωρός, Τύμβος, Μαρμαράδικα , Α. Θωμάς) αλλά και κατέστρωσε τις αναγκαίες μελέτες, για τη χρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το Μαρούσι. Η Διοίκηση Πατούλη είναι αυτή που έβαλε ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της την  εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή δικτύου ομβρίων σε περιοχές της πόλης μας. Αλλά για να χρηματοδοτηθούν τα έργα αυτά, απαιτούνται μελέτες. Μελέτες που υλοποιήθηκαν από τη δική μας Διοίκηση, γιατί δεν υπήρχαν. Σε μια περίοδο που στο Δήμο Αμαρουσίου τα δάνεια παίρνονταν με το τσουβάλι και σκορπίζονταν εκατομμύρια δεξιά κι αριστερά, κανείς δεν είχε φροντίσει ούτε καν ώριμες μελέτες να υπάρχουν για την αντιπλημμυρική προστασία των γειτονιών μας. Εμείς υλοποιήσαμε αυτές τις μελέτες, καταρχήν για τις Π.Ε. στο Ψαλίδι, τη Νέα Λέσβο, τα Ανάβρυτα, τον ʼγιο Θωμά, το Στούντιο ʼλφα, το Νέο Μαρούσι. Ενώ θα ακολουθήσει η εκπόνηση μελετών για τις περιοχές του Παραδείσου, του Αγίου Νικολάου, του Νέου Τέρματος και του Κέντρου.

  • Με τις ενέργειες της Διοίκησης Πατούλη προχωρά η κατασκευή των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης. Ήδη έχει εγκριθεί και εγγραφεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2014 η χρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για τις Π.Ε. Ψαλιδίου και Στουντίου.  Από τις γειτονιές αυτές ξεκινάμε το 2014 να κάνουμε πράξη την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας.

  • Η Διοίκηση Πατούλη είναι αυτή που έχει δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό και πρότυπο δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, που στηρίζει σήμερα στην πράξη κι όχι με λόγια, την καθημερινότητα εκατοντάδων συμπολιτών μας που μας χρειάζονται.

Δεκάδες μεγάλα και μικρά έργα έγιναν το διάστημα 2007-2014 στην πόλη. Το έργο αυτό θα συνεχιστεί και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να γυρίσει την πόλη πίσω.

Στις εκλογές του 2014 θα συγκρουστούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις.

Από τη μια, θα είναι οι δυνάμεις της δημιουργίας, του έργου, της ομαλότητας και της σταθερότητας. Από την άλλη , θα αντιπαρατεθούν οι εκφραστές της αδράνειας, της απραξίας, της απουσίας σχεδίου και οράματος, του μηδενισμού και της ανασφάλειας.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες του Αμαρουσίου θα κάνουν για μια ακόμη φορά τη σωστή επιλογή.

Δεν θα πάνε κόντρα στη λογική και το συμφέρον της πόλης.

Δεν θα επιτρέψουν να πάει το Μαρούσι  πίσω.

Δεν θα επιλέξουν να χαθούν όσα με κόπο δημιουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο