Το 1ο βραβείο καλύτερου λαχανόκηπου απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης

Print Friendly, PDF & EmailΣε μια κατάμεστη αίθουσα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συγχαίρει τους μικρούς μαθητές για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στη δημιουργία των λαχανόκηπων.
|download file .jpg 126 Kb|


Η ώρα της απονομής των ονομαστικών επαίνων στους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.
|download file .jpg 124 Kb|


Ο Αντιδήμαρχος  Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της Πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης  απευθύνεται στους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου, λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας των απονομών.
|download file .jpg 148 Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης απένειμε τις τιμητικές διακρίσεις στους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου για τον 1ο καλύτερο λαχανόκηπο, στο πλαίσιο του προγράμματος βιωματικής δράσης που υλοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και τη Συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν) Αμαρουσίου. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου επέδωσε προσωπικά στους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου που συμμετείχαν στη δημιουργία του λαχανόκηπου, 30 βιβλία εκπαιδευτικού χαρακτήρα με περιεχόμενο σχετικό με τη φυτολογία και τη λαχανοκομική.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αμαρουσίου απένειμε σε κάθε μαθητή του 8ου Δημοτικού Σχολείου έναν ονομαστικό έπαινο καθώς και μια τσάντα ανακύκλωσης με ένα DVD με την ιστορία του Δήμου Αμαρουσίου, το βιβλιαράκι του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας με τις πρώτες βοήθειες που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο κ. Πατούλης καθώς και μια γλάστρα με ένα φυτό ελιάς.

Σε μια αίθουσα κατάμεστη από γονείς και διδακτικό προσωπικό, ο Δήμαρχος εξέφρασε το θαυμασμό του για το έργο των μαθητών και εξέφρασε την ευχή η εμπειρία που αποκόμισαν από τη δημιουργία του λαχανόκηπου να τους δώσει το ερέθισμα για τη γενικότερη αγάπη τους προς το περιβάλλον. «Από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους τα παιδιά πρέπει να ευαισθητοποιούνται για το περιβάλλον και για να επιτευχθεί αυτό ο ρόλος των δασκάλων έχει καθοριστική σημασία» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Λίγη ώρα αργότερα, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο απονεμήθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις για τον 2ο  καλύτερο λαχανόκηπο. Τα βραβεία με τους ονομαστικούς επαίνους και τις τσάντες ανακύκλωσης με το περιεχόμενό τους επέδωσαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της Πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και ο Δημοτικός Σύμβουλος υπεύθυνος για θέματα νεολαίας και Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου, Αθανάσιος Βλαχοπιώτης.

Παρόντες στις τελετές βράβευσης  τόσο του 8ου όσο και του 4ου Δημοτικού Σχολείου ήταν ακόμα ο υπεύθυνος του προγράμματος Παντελής Τσιτσιμπάσης, οι εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Βασιλική Παπακωνσταντίνου, Μαρία Μουστόγιαννη, Γερασιμούλα Στάβερη, Βασίλης Τσινός και οι εκπρόσωποι του ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου, Ηλίας Ζορμπαλάς και Ιφιγένεια Μπούτση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο