Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και το Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών «Η ΑΘΗΝΑ»/Έναρξη εργασιών 17 Ιουνίου 2010, ώρα 18:00, Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Λούης»

Print Friendly, PDF & Email
Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού, με τίτλο:
« Γυναίκες – Όραμα και Δημιουργία για Ανθρώπινες Πόλεις», το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και το Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών «Η ΑΘΗΝΑ», στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Λούης (Βασ. Όλγας 12, Μαρούσι).


Την έναρξη του διήμερου συνεδρίου θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, παρουσία εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς  Εκλεγμένων Γυναικών στο χώρο της πολιτικής.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος θα είναι ομιλητής του συνεδρίου με θέμα: « Η Συμβολή των Γυναικών στην Ανάπτυξη της Κοινωνικής Ευαισθησίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», στο μήνυμα του μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η ενεργός συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή των τοπικών κοινωνιών αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας διασφαλίζοντας βιώσιμες λύσεις σε ζητήματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θεμελιωδών ελευθεριών και ίσων ευκαιριών. Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει φέτος το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού, το οποίο αποτελεί πλέον σημαντικό θεσμό για την Αυτοδιοίκηση. Κεντρικός στόχος του συνεδρίου είναι να αναδειχθεί ο ρόλος των γυναικών της Αυτοδιοίκησης και να ενδυναμωθεί η παρουσία και η δράση τους…».                        


Η Πρόεδρος Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού « Η ΑΘΗΝΑ» κα Αικατερίνη Δασκαλάκη από την πλευρά της μεταξύ άλλων αναφέρει:
« … Οι εκλεγμένες σήμερα γυναίκες στη Σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούν μια ισχυρή πλειοψηφία κατέχοντας υψηλά αξιώματα και συμβάλλοντας με την πολιτική τους ευαισθησία στην ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό τομέα. Παράλληλα είναι γυναίκες που ανταποκρίνονται ταυτόχρονα στο ρόλο της μητέρας, της εργαζόμενης, συνδυάζοντας τους με απόλυτη επιτυχία. Ο ρόλος μας στο θεσμό της Τ.Α. είναι να θέσουμε πιο ψηλά τον πήχη και να απαιτήσουμε την εφαρμογή των πολιτικών που αφορούν σε καλύτερες κοινωνικές υποδομές, καλύτερη πρόνοια για την τρίτη ηλικία, νέους πρότυπους βρεφονηπιακούς σταθμούς, δημιουργική απασχόληση παιδιών, βιώσιμη ανάπτυξη. Να θέσουμε όρους απαραίτητους για την ενεργό συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική οικονομική και πολιτική ζωή, σήμερα που η χώρα το έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη…».                             


Επισυνάπτεται εδώ το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου.


              
 


Μετάβαση στο περιεχόμενο