Τις πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας ανάπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στην εκδήλωση των περιοδικών Forma και «Παιδί και νέοι γονείς»

Print Friendly, PDF & Email

Για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα προκειμένου ο ελληνικός πληθυσμός να προσανατολιστεί σε έναν πιο υγιεινό διατροφικό μοντέλο μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης.


 Την υποστήριξή του σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην υιοθέτηση ενός υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου διατροφής εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση που διοργάνωσαν τα περιοδικά Forma και «Παιδί και νέοι γονείς» στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στην κατεύθυνση ενός υγιεινού πρότυπου διατροφής, θεματοφύλακα της καλής Υγείας.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλης, χαιρέτισε τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων και εστίασε στη σημασία ο συγκεκριμένος τρόπος διατροφής να γίνεται τρόπος ζωής ήδη από την παιδική ηλικία. «Η σωστή διατροφή, η προστασία της Υγείας οικοδομούνται από τη μικρή ηλικία για αυτό και η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση του παιδιού και της οικογένειάς του για την υιοθέτηση ενός υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου διατροφής και φυσικής άσκησης για την προάσπιση της Υγείας και την πρόληψη νοσημάτων, είναι πρωτεύουσας σημασίας».


Αναφερόμενος στο πώς μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση και η σχολική κοινότητα να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, ο κ. Πατούλης, μίλησε για το  μνημόνιο συνεργασίας που πρόσφατα υπέγραψε το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με επικεφαλής το Δήμο Αμαρουσίου για την ανάληψη πρωτοβουλιών στον τομέα της πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας μέσα από την υλοποίηση ειδικού προγράμματος στα σχολεία. «Είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια προσπάθεια υλοποιείται με τόσο ευρύ και οργανωμένο χαρακτήρα, και ευελπιστούμε ότι θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα» σημείωσε ο κ. Πατούλης.


Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας για τη σύγχρονη ελληνική διατροφική πραγματικότητα που πραγματοποίησε η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρία, διαπίστωσε ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διατροφής των Ελλήνων σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές συνθήκες του σύγχρονου τρόπου ζωής, δημιουργούν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για την εκδήλωση σοβαρών νοσημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο έκρινε ως επείγουσα και επιβεβλημένη τη χάραξη και άσκηση πολιτικής για τη σωστή διατροφή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο