Τις προτάσεις τους για οικολογική μετακίνηση στο Μαρούσι παρουσίασαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στο Δημαρχείο της πόλης

Print Friendly, PDF & EmailO Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαβούλευσης Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, στο βήμα της εκδήλωσης για την οικολογική μετακίνηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
|download file .jpg 95Kb|


Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.
|download file .jpg 126Kb|


Οι μαθητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών προτείνουν, με το δικό τους τρόπο, λύσεις για οικολογική μετακίνηση στο Μαρούσι.
|download file .jpg 113Kb|


Μαθητές και καθηγητές, εκπρόσωποι του Δήμου Αμαρουσίου, του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου αλλά και φορέων, όλοι μαζί, «για οικολογική μετακίνηση» στο Μαρούσι.
|download file .jpg 121Kb|


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου με τη συνεργασία του ECOCITY και τη συμμετοχή σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων στο Δημαρχείο της πόλης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, παρουσίασαν τις προτάσεις τους για οικολογική μετακίνηση στο Μαρούσι. Μεταξύ άλλων, ζήτησαν να μπει «φρένο» στην υπερβολική χρήση του αυτοκινήτου και στην παράνομη στάθμευση, και, ταυτόχρονα, να δοθεί «γκάζι» στο ποδήλατο.

Αναλυτικά, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY 2010 – 2011, οι ομάδες των μαθητών των δύο σχολείων, παρουσία του Αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαβούλευσης Αμαρουσίου Στέφανου Τσιπουράκη, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας & Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, και εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέπτυξαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους για τη σωστή χρήση των μέσων μεταφοράς στην πόλη τους αλλά και για τις συνέπειες – προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία της η αλόγιστη χρήση του Ι.Χ.

Με αφετηρία τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την ελευθερία μετακίνησης των πολιτών, οι μαθητές, αφού κατέγραψαν και μελέτησαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους, μέσα από φωτογραφίες, video, θεατρικά δρώμενα, τραγούδι και κατασκευές, παρουσίασαν τις προτάσεις και λύσεις για οικολογική μετακίνηση στο Μαρούσι. Η αναγκαιότητα χρήσης ποδηλάτου ως οικονομικού και οικολογικού μέσου μεταφοράς, η ελεγχόμενη στάθμευση, η συνέχιση του έργου της καταπολέμησης της παράνομης τοποθέτησης αφισών, ώστε να μη προκαλούνται ατυχήματα, αλλά και η επένδυση στο πράσινο και σε υλικά οδικών κατασκευών που δεν απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία, ήταν ορισμένες από τις λύσεις που ακούστηκαν. Οι προτάσεις των μαθητών αποτελούν προϊόν έρευνας που διενήργησαν από το Νοέμβριο 2010 έως τον Ιανουάριο 2011.

Στην επόμενη φάση της εκστρατείας ECOMOBILITY, θα αξιολογηθούν οι εργασίες των ομάδων και από τις 26 πόλεις της χώρας που συμμετέχουν στην εκστρατεία, και η ομάδα με την καλύτερη εργασία θα συμμετάσχει στην αποστολή του ECOCITY στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Βρυξέλλες, τον Ιούνιο 2011.

Μετάβαση στο περιεχόμενο