Τις προσεχείς ημέρες ξεκινούν από το Δήμο Αμαρουσίου τα σεμινάρια εκμάθησης Ξένων Γλωσσών, Ελληνικής Γλώσσας και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Print Friendly, PDF & Email

Ειδική πρόβλεψη και μειωμένο κόστος για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας

Σεμινάρια εκμάθησης Ξένων Γλωσσών, Ελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για την περίοδο 2018 – 2019 διοργανώνονται και εφέτος στο Δήμο Αμαρουσίου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου. Τα εν λόγω σεμινάρια προβλέπουν και για τη φετινή περίοδο μειωμένο κόστος συμμετοχής για τους συμπολίτες μας, ενώ η Επιχείρηση έχει θεσπίσει ιδιαίτερη οικονομική πολιτική για τους μακροχρόνια ανέργους, τους απόρους, τους πολύτεκνους και γενικότερα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ειδικότερα, αναφορικά με τα σεμινάρια Ξένων Γλωσσών, θα λειτουργούν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική, Ρωσική, , Ιταλική καθώς και στην  Ελληνική γλώσσα για αλλοδαπούς.

Για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν τμήματα Business English (Α1) και Fast English(Α1-Α2–Β1).

Αντίστοιχα, τα σεμινάρια ηλεκτρονικών υπολογιστών περιλαμβάνουν προετοιμασία για τη συμμετοχή στις εξετάσεις και την απόκτηση διπλώματος ECDL στις ενότητες: Βασικές Αρχές Υπολογιστή, Windows, Word, Excel, Internet, Power Point και Access.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας των μαθημάτων οι σπουδαστές θα λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.  

Κόστος εγγραφής

Το κόστος εγγραφής για όλα τα προγράμματα και τμήματα Ξένων Γλωσσών, Ελληνικής Γλώσσας και Πληροφορικής θα ανέρχεται στο ποσό των 20 Ευρώ, το οποίο θα καταβάλλεται εφάπαξ και δεν θα επιστρέφεται, παρά μόνο αν η διακοπή μιας συνδρομής κατόπιν αίτησης του πολίτη οφείλεται σε υπαιτιότητα της Επιχείρησης (π.χ. ξαφνική αλλαγή προγράμματος, καθηγητή, ημέρας/ώρας, κλπ.), ή να αποδεικνύεται για σοβαρούς λόγους υγείας κλπ. και κατόπιν προηγούμενης έγκρισης του Δ.Σ. της Επιχείρησης.

Κόστος Παρακολούθησης 

Τα σεμινάρια προσφέρονται σε ειδικές προνομιακές τιμές. Προτεραιότητα στην εγγραφή έχουν τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου και των νομικών του προσώπων.

Η συνδρομή για τα σεμινάρια Ξένων Γλωσσών ανέρχεται στα 40 Ευρώ μηνιαίως για τους δημότες, 50 Ευρώ  για τους ετεροδημότες και 30 Ευρώ  για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Παράλληλα, το συνολικό κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια για την προετοιμασία απόκτησης διπλώματος ECDL, διάρκειας 72 ωρών (εφτά ενότητες) ανέρχεται στα 250 Ευρώ και 200 Ευρώ αντίστοιχα για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Πότε ξεκινούν τα μαθήματα – πού θα πραγματοποιούνται         

Τα μαθήματα αρχίζουν τον Νοέμβριο του 2018 και ολοκληρώνονται τον Μάϊο- Ιούνιο του 2019.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες (17:00-21:00), στις σχολικές αίθουσες του 5ου Λυκείου Αμαρουσίου (οδός Ολυμπίας αρ. 50).      

Που θα υποβάλλονται οι αιτήσεις

Αιτήσεις για εγγραφές γίνονται δεκτές καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου στην είσοδο του Δημαρχιακού καταστήματος Αμαρουσίου (Οδός Βασ. Σοφίας αρ. 9 & Δημ. Μόσχα).

Απαραίτητη για την εγγραφή είναι η προσκόμιση της ARTEMIS CARD ή λογαριασμός ΔΕΚΟ που να πιστοποιεί ότι ο ενδιαφερόμενος είναι δημότης ή κάτοικος Αμαρουσίου, καθώς και η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών στις περιπτώσεις εκείνες που ο ενδιαφερόμενος ανήκει σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.     

Για περισσότερες  πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 213-20.38.080, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή  από 10:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ. (κα  Παπαθανασίου Αννίτα).

 

Σχετικά αρχείαΤις προσεχείς ημέρες ξεκινούν από το Δήμο Αμαρουσίου τα σεμινάρια εκμάθησης Ξένων Γλωσσών, Ελληνικής Γλώσσας και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο