Τις ευχαριστίες τους στην ΚΕΔΕ για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων Δήμων με το ποσό των 600.000 ευρώ εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Μεγαρέων και Μαραθώνα

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Ο καλύτερος φόρος τιμής σε όσους χάθηκαν τόσο άδικα είναι να εργαστούμε όλοι συντονισμένα εστιάζοντας σε δράσεις και πολιτικές πρόληψης, προκειμένου να μην ξαναζήσει η χώρα μας τέτοια τραγωδία»

 

Ευχαριστήριες επιστολές για την οικονομική ενίσχυση της ΚΕΔΕ με το ποσό των 600.000, τα οποία κατανεμήθηκαν ισομερώς στους τρεις πυρόπληκτους Δήμους, απέστειλαν στον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη οι Δήμαρχοι Μεγαρέων και Μαραθώνα, Γ. Σταμούλης και Η. Ψηνάκης αντίστοιχα.

Ειδικότερα ο κ. Σταμούλης αφού επισημαίνει ότι οι πυρκαγιές προκάλεσαν τεράστιες υλικές ζημιές στο περιβάλλον, τις υποδομές αλλά και σε πολλές κατοικίες στην Κινέττα, εκ των οποίων κάποιες καταστράφηκαν ολοσχερώς, χαρακτηρίζει την οικονομική ενίσχυση της ΚΕΔΕ «καθοριστικής σημασίας».

 Όπως υπογραμμίζει, θα συμβάλει στην ανάκαμψη του Δήμου και των πολιτών από τη φυσική καταστροφή αλλά και στην κάλυψη των άμεσων αναγκών των πληγέντων. «Σε περιόδους κρίσης είναι συγκινητική η συμπαράσταση όλων. Για μια ακόμη φορά η Τοπική Αυτοδιοίκηση έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας» τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μεγαρέων.

Στο ίδιο κλίμα και η επιστολή του κ. Ψηνάκη ο οποίος σημειώνει ότι η έμπρακτη συμπαράσταση της ΚΕΔΕ «εκτός από κομβική για την προσπάθεια επανόρθωσης της κατάστασης είναι ταυτόχρονα οδηγός και φάρος στην ύψιστη ιδέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτό είναι το μεγαλύτερο θεσμικό αποτύπωμα, στο πλήθος των αρνητικών που αφήνει πίσω της η καταστροφή».

Σε μήνυμα του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει:

« Κάναμε το καθήκον μας απέναντι στους συμπολίτες μας που επλήγησαν με τόσο δραματικό τρόπο από τις φονικές πυρκαγιές. Ο καλύτερος φόρος τιμής σε όσους χάθηκαν τόσο άδικα είναι να εργαστούμε όλοι συντονισμένα εστιάζοντας σε δράσεις και πολιτικές πρόληψης, προκειμένου να μην ξαναζήσει η χώρα μας τέτοια τραγωδία. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένη, με ωριμότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει με την ίδια δυναμική να αποδεικνύει πως προτεραιότητα είναι ο πολίτης».  

Μετάβαση στο περιεχόμενο