Τις επετειακές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων Προσκοπισμού στο Μαρούσι παρουσίασαν παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη οι Πρόσκοποι της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Τις επετειακές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων Προσκοπισμού στο Μαρούσι, παρουσίασαν οι Πρόσκοποι Αμαρουσίου παρουσία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, μελών και φίλων του Προσκοπικού Κινήματος σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
      
Ο Δήμος Αμαρουσίου θέτει υπό την αιγίδα του το σύνολο των επετειακών εκδηλώσεων των Προσκόπων Αμαρουσίου, αναγνωρίζοντας την πολυετή και σταθερή  εθελοντική προσφορά τους στη νεολαία, καθώς και τη σταθερή και πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με όλα τα προσκοπικά συστήματα της πόλης.

Στο θερμό χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στο σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει το κίνημα του προσκοπισμού στη νεολαία της πόλης, υπογράμμισε ότι «οι εκδηλώσεις αυτές έχουν στόχο να θυμίσουν στους μεγαλύτερους σημαντικές στιγμές του προσκοπισμού από το 1915 έως σήμερα, να μεταφέρουν στις νεότερες γενιές τις αξίες και τα ιδανικά του κινήματος, αλλά και να προσφέρουν την ευκαιρία να αποδοθεί φόρος τιμής στους παλαιούς προσκόπους που έχουν υπηρετήσει το κίνημα με προσήλωση και συνέπεια.»
  
Για το Δήμο μας –σημείωσε- «φορείς όπως οι Πρόσκοποι είναι πολύτιμοι εταίροι. Δίνοντας το παρών σε κάθε μικρή ή μεγάλη προσπάθεια περιβαλλοντικής, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και προσφοράς με το παράδειγμα τους αποτελούν δύναμη κινητοποίησης για τους υπόλοιπους συμπολίτες μας. Ως Διοίκηση –πρόσθεσε- βρισκόμαστε στο πλευρό της προσκοπικής οικογένειας και το ίδιο θα συνεχίσουμε να πράττουμε προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του εθελοντικού κινήματος στην πόλη μας. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία μας είναι πολύτιμη και ιδιαίτερα εποικοδομητική προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.»
   
Ο κος Πατούλης κλείνοντας τον χαιρετισμό απηύθυνε ένα «θερμό ευχαριστώ» προς το προσκοπικό κίνημα  για την προσφορά τους και κάλεσε όλους τους συμπολίτες να στηρίξουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις των προσκόπων, τιμώντας το έργο τους, αλλά και ενθαρρύνοντας τη συνέχιση των προσπαθειών τους στο παρόν και στο μέλλον.

Εκ μέρους των Προσκόπων Αμαρουσίου, οι Αρχηγοί: του 1ου Συστήματος Νίκος Κακογιάννης, του 2ου Συστήματος Γιάννης Γεωργόπουλος και του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αλέξανδρος Μπόττας παρουσίασαν τις σημαντικότερες δράσεις του προσκοπισμού στο Μαρούσι, ο οποίος  είναι από τους πιο παλαιούς φορείς της πόλης. «Χιλιάδες παιδιά  -υπογράμμισαν- έχουν γαλουχηθεί με τις αρχές του από το 1915 έως σήμερα, που συνεχίζει να διατηρεί ακμαία την παρουσία του και να βρίσκεται σταθερά κοντά σε προσπάθειες και πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Σήμερα μέσα από τα προσκοπικά συστήματα περισσότερα από 150 παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, διδάσκονται τις αρχές της εθελοντικής προσφορά και μέσα από τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις δίνουν σε όλους το παράδειγμα της ενεργούς συμμετοχής και της προσφοράς ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευθύμιος Τσίγκας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελευθέριος Μαγιάκης. Παρέστησαν επίσης ο Τοπικός Έφορος Αμαρουσίου Νικόλαος Μπόγδανος και εκ μέρους της Κεντρικής Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων οι κ.κ. Μιχαήλ Κατωπόδης και Κώστας Χατζάτογλου. 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με του Αρχηγούς των Προσκόπων Αμαρουσίου του 1ου Συστήματος Ν. Κακογιάννη, του 2ου Συστήματος Γ. Γεωργόπουλο και του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αλ. Μπόττα_1


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παρουσία μελών και φίλων του Προσκοπισμού απευθύνει θερμό χαιρετισμό στην εκδήλωση παρουσίασης των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια προσκοπισμού στο Μαρούσι_2


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Τοπικό Έφορο Ν. Μπόγδανο, τους Αρχηγούς των τριών συστημάτων και προσκόπους του Αμαρουσίου_3


Στιγμιότυπο από την παρέλαση των προσκόπων Αμαρουσίου την 28η Οκτωβρίου 1954_4

Μετάβαση στο περιεχόμενο