Τις δράσεις του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας παρουσίασε ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά την παρουσίαση των δράσεων του δικτύου στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Ψυχοθεραπείας & Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση (HOPE in GA).


Τις δράσεις του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) παρουσίασε ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στην ανοικτή διάλεξη που διοργάνωσε και φιλοξένησε στα γραφεία του στην Κηφισιά ο Ελληνικός Οργανισμός Ψυχοθεραπείας & Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση (HOPE in GA).


Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης, παρουσίασε τις δράσεις του Δικτύου, κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στα προγράμματα πρόληψης που έχουν υλοποιηθεί στους Δήμους μέλη, στα συνέδρια, στις εκστρατείες ενημέρωσης καθώς και στα περιβαλλοντικά προγράμματα.


Επίσης, επεσήμανε ότι σταθμός για το Δίκτυο αποτελεί η πιστοποίησή του τον Ιούνιο 2010 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα εθνικής εμβέλειας δίκτυο πόλεων που ακολουθεί τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Κλείνοντας, ο κ. Πατούλης, επεσήμανε ότι σκοπός του Δικτύου είναι η παροχή στους δημότες και στους κατοίκους των Δήμων-μελών των απαραίτητων επιστημονικών γνώσεων και υπηρεσιών πρόληψης για τη διαφύλαξη και προστασία της Υγείας τους.


Τη συζήτηση συντόνισε η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδεύσεων HOPEinGA, ψυχίατρος Μαργαρίτα Κρητικού.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αγγελική Πιτίδη-Τριανταφύλλου, αν. καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Αθηνών, δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς και αν. μέλος του ΔΣ του Δικτύου, η Αντιδήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Μαρία Φούντα, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ομαδικός αναλυτής Γεράσιμος Ρεπάσος, η εκπρόσωπος του Δήμου Αλίμου Ελένη Γκρέκα, η παιδίατρος και επιστημονική σύμβουλος Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Ελένη Δουλιανάκη, μέλη και συνεργάτες της HOPEinGA καθώς και εκπρόσωποι της ομάδας εθελοντών (ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κλ.π.), οι οποίοι προσφέρθηκαν να αναλάβουν δραστηριότητες στο πλαίσιο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο