Τις δράσεις του επόμενου διαστήματος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην περιοχή της Δωδώνης συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δωδώνης Αμαρουσίου «Η Δωδώνη»

Print Friendly, PDF & Email

Τις δράσεις που θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην περιοχή της Δωδώνης συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με το νέο Δ.Σ.  του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Η Δωδώνη», στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησαν τα μέλη του στο Δημαρχείο, την Τρίτη 10 Μαΐου 2016. 

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλης Κόκκαλης, Πολεοδομίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ποιότητα Ζωής Νικόλαος Κάββαλος, ο Συντονιστής του Έργου της Διοίκησης Δημήτρης Καρλαύτης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου.

Επί των αιτημάτων που ετέθησαν από τον Πρόεδρο κ. Ηλία Ζορμπαλά και τα μέλη του Δ.Σ., η Διοίκηση του Δήμου εξέθεσε τις ενέργειες που προγραμματίζονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναβάθμιση και τον καλλωπισμό της περιοχής και ειδικότερα:

 Έχει προγραμματισθεί η αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και σύντομα θα αντικατασταθούν οι παλαιοί λαμπτήρες με νέους υψηλής απόδοσης και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
Η μελέτη για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς εξελίσσεται και σύντομα ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι σε θέση να αρχίσει την υλοποίησή της, ώστε να προχωρήσει η ανάπλαση του ρέματος.  Παράλληλα, σχετικά με τον καθαρισμό του ρέματος εστάλη πριν τις εορτές του Πάσχα έγγραφο προς την Περιφέρεια, καθόσον αυτή είναι αρμόδια και σύντομα αναμένεται να ικανοποιηθεί το αίτημα  για τον καθαρισμό του.
Στο γήπεδο μπάσκετ πλησίον του ζαχαροπλαστείου «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» και στο πάρκο που γειτνιάζει με αυτό, αποκαθίστανται οι φθορές και ειδικότερα: Αντικαταστάθηκε ήδη με νέα, πιο σύγχρονη και πιο ασφαλή η μία μπασκέτα και σύντομα θα αντικατασταθεί και η δεύτερη. Επισκευάζεται το ταρτάν του γηπέδου, όπου είναι απαραίτητο, μέχρι την αντικατάστασή του και αναβαθμίζεται ο ηλεκτροφωτισμός. Επιπλέον προχωρά άμεσα στον περιβάλλοντα χώρο  ο καθαρισμός, η κοπή των χόρτων και η επισκευή ή αντικατάσταση στα παγκάκια του πάρκου ανάλογα με τις ανάγκες.
Αντίστοιχες ενέργειες θα γίνουν και στο παρκάκι  που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κρυστάλλη και Σολωμού.
Επίσης ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια από την πλευρά που είναι εντός του σχεδίου πόλεως, ενώ δεν μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο στην παρούσα φάση με τις περιοχές που είναι εκτός σχεδίου, ενώ όσον αφορά στην κοπή κάποιων  ξερών δέντρων, η αρμόδια επιτροπή αφού τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία εξέτασης του αιτήματος  θα απαντήσει εγγράφως στο σύλλογο. 

Η συζήτηση μεταξύ της Διοίκησης και του Δ.Σ. του Συλλόγου διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και τα  μέλη του ευχαρίστησαν το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη που άκουσε με ενδιαφέρον τα αιτήματά τους και αναζήτησε λύσεις για την άμεση επίλυσή τους.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και μελών της Διοίκησης με το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δωδώνης Αμαρουσίου «Η Δωδώνη».


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο Η. Ζορμπαλά και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Σπ.Οικονόμου του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Η Δωδώνη».

Μετάβαση στο περιεχόμενο