Τις δεξιότητές τους παρουσίασαν στο κοινό οι σπουδαστές έξι Δημοτικών Ωδείων στο πλαίσιο του 1ου Διαδημοτικού Μαθητικού Φεστιβάλ Δημοτικών Ωδείων Αττικής στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Με τη συμμετοχή των Ωδείων από τους Δήμους Αμαρουσίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αγίου Δημητρίου, Ασπροπύργου, Ζωγράφου, Πειραιά, πραγματοποιήθηκε το 1ο Διαδημοτικό Μαθητικό Φεστιβάλ Δημοτικών Ωδείων Αττικής που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Στη διάρκεια του Διαδημοτικού Φεστιβάλ με τίτλο: «Η Μουσική ενώνει τα δημοτικά Ωδεία της Αττικής» που έλαβε χώρα στο Αμαλίειο Θέατρο, οι αντιπροσωπείες των σπουδαστών των Ωδείων παρουσίασαν το μουσικό τους ταλέντο, και τις έως τώρα «κατακτήσεις» τους, αναδεικνύοντας τη σημαντική προσφορά των Δημοτικών Ωδείων στην καλλιέργεια της μουσικής παιδείας των νέων, ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία.

Στον χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη, μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, για επιτυχία του διαδημοτικού φεστιβάλ, του πρώτου που πραγματοποιείται με στόχο να αποτελέσει έναν θεσμό για την πόλη.

Η κ. Χαλιώτη, ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους όλα τα δημοτικά Ωδεία που έδωσαν το «παρών» με τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ που φιλοξενήθηκε στον Δήμο μας, και επεσήμανε: «η προαγωγή του πολιτισμού μέσω των διαδημοτικών συνεργασιών λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ιδιαίτερα στη νέα γενιά και δημιουργεί το σταθερό υπόβαθρο για την ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής, της ενότητας και της αλληλεγγύης, παρέχοντας, επίσης, μία υγιή, δημιουργική διέξοδο. Η σημερινή συμμετοχή σας βοηθά να ενισχύσουμε την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας στους νέους αλλά και στις πόλεις μας».

Παρόντες στο Φεστιβάλ ήταν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Πέππας, η Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Φωτεινή Κοσκόρου, εκπρόσωποι από τους άλλους Δήμους που συμμετείχαν στο φεστιβάλ.

Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε η καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Ελένη Χοζού.

 

 

Σχετικά αρχείαΌλοι οι συμμετέχοντες μετά τη λήξη του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Δημοτικών Ωδείων


Στιγμιότυπα από τη βραδιά του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Δημοτικών Ωδείων


Στιγμιότυπα από τη βραδιά του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Δημοτικών Ωδείων


Στιγμιότυπα από τη βραδιά του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Δημοτικών Ωδείων


Στιγμιότυπα από τη βραδιά του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Δημοτικών Ωδείων

Μετάβαση στο περιεχόμενο