Τις αξίες της σωστής διατροφής και της άσκησης γνώρισαν οι μαθητές στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στο Δάσος Συγγρού στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδειατροφή»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση.


Οικογένειες με τα παιδιά τους κατά τον περίπατο στο δάσος Συγγρού.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον πρόεδρο του Ι.Γ.Ε Λ. Καζακόπουλο, και τον δημοτικό σύμβουλο Δ. Καρλαύτη, και γονείς.
Στιγμιότυπα από τη συμμετοχή των παιδιών στο επιδαπέδιο παιχνίδι Planetbook.


Οι νικητές του παιχνιδιού με τα έπαθλα ανά χείρας.O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την διατροφολόγο Μ. Κουφάκη, και την υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ε. Γιαννακοπούλου.


 


Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και με σύμμαχο τον καλό καιρό, δεκάδες μαθητές και γονείς έδωσαν το «παρών» στην πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Περίπατος στο Δάσος Συγγρού για όλη την οικογένεια – Ασκούμαστε, διασκεδάζουμε και ενημερωνόμαστε» που πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ / ΕΡΗΕ. Τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους καλωσόρισε στο δάσος Συγγρού ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Τμήματος Παιδείας του Δήμου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Παιδειατροφή» όπου ο Δήμος Αμαρουσίου ως μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα συμμετέχει πιλοτικά μαζί με άλλους δήμους από 6 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία που στόχο έχει να μυήσει τους μαθητές και τους γονείς σε έναν υγιεινό διατροφικό τρόπο ζωής, αναφέρθηκε στις δράσεις που την τελευταία τριετία υλοποιεί ο Δήμος στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Παιδειατροφή» με στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας μέσω και της εκπαίδευσης των γονέων των παιδιών στην υιοθέτηση ενός υγιεινού και ισορροπημένου διατροφικού μοντέλου.


Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μία ισορροπημένη διατροφή να συνοδεύεται από φυσική δραστηριότητα σημείωσε ο κ. Πατούλης, και κάλεσε τους γονείς να στρέψουν τα παιδιά τους να γνωρίσουν τα οφέλη του αθλητισμού μέσα από τα δεκάδες αθλητικά προγράμματα του Δήμου.


Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Λεωνίδας Καζακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση μίλησε για τα οφέλη της επαφής με το δάσος καλώντας άπαντες να συμμετέχουν στην προσπάθεια προστασίας των αστικών πνευμόνων πρασίνου και οξυγόνου.


Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε η ομιλία της κλινικής διαιτολόγου-διατροφολόγου Μαρίας Κουφάκη Msc, RD, όπου σε απλή γλώσσα και μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης παρουσίασε στα παιδιά τη διατροφική πυραμίδα και μίλησε για τη σημασία της τήρησης των κανόνων υγιεινής πριν και μετά το φαγητό. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αξία του νερού και του ύπνου ως σημαντικοί παράγοντες στην υγιή ανάπτυξη και καθημερινότητα των παιδιών.


Στο πλαίσιο του προγράμματος μία τρισδιάστατη διατροφική πυραμίδα θα παραχωρηθεί σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της πόλης, δημόσια και ιδιωτικά, ως οδηγό στο πλαίσιο της διατροφικής εκπαίδευσης.


Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, σε συνεργασία με την κοινωφελή οργάνωση Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (Κ.Ε.Α.Ν), τα παιδιά συμμετείχαν στο επιδαπέδιο παιχνίδι για τον πλανήτη και το περιβάλλον Planetbook.


Οι πρώτοι οκτώ νικητές πήραν ως δώρο ένα επιτραπέζιο παιχνίδι Planetbook, ευγενική προσφορά της εταιρίας Vodafone. Οι υπόλοιποι νικητές έλαβαν ως έπαθλο ένα βιβλίο για τον πλανήτη από το Βιβλιοπωλείο «Ποθητός» του Δήμου Αμαρουσίου.


Φιάλες νερό, φρούτα και αναψυκτικά προσέφεραν οι εταιρίες 3E Coca Cola και Agrotika Center.


Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς για την υποστήριξη της δράσης μέσα από τις προσφορές τους.


Παρόντες στη δράση ήταν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σμυρνής, Βασίλης Κόκκαλης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρλαύτης, ο πρόεδρος του Κ.Ε.Α.Ν Σταύρος Μηλιώνης, η εθνική συντονίστρια του προγράμματος «Παιδειατροφή» Έλενα Στάμου, εκπαιδευτικοί καθώς και πλήθος γονέων.


 


 


 


 


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο