Την πρόθεση τους για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων του Δήμου Αμαρουσίου με το Δήμο της Faenza επιβεβαίωσαν οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων

Print Friendly, PDF & Email


download _.jpg file 50 KB

 


download _.jpg file 61 KB

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος της Faenza Claudio Casadio, με ολιγομελή αντιπροσωπεία, την Πέμπτη 17 Απριλίου 2008.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανανέωση της πρόθεσης για περαιτέρω διεύρυνση  των σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων πόλεων του Αμαρουσίου και της Faenza Ιταλίας.

Ο κ. Πατούλης και ο κ. Casadio, κατά   τη συνάντηση τους αναφέρθηκαν στα πιθανά πεδία συνεργασίας, όπως είναι ο Πολιτισμός, η Νεολαία, η Κεραμική Τέχνη, ο Αθλητισμός.

Ήδη, προς τιμήν του Αμαρουσίου o Δήμος της Faenza έχει προκηρύξει διαγωνισμό ποίησης για τις γυναίκες της πόλης, που θα υλοποιηθεί το 2008 και θα βραβεύσει το 2009.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι «πρόθεση μας είναι να ανανεώσουμε τη σύσφιξη των σχέσεων μας με την πρώτη πόλη που αδελφοποιήθηκε με το Μαρούσι, τη Faenza. Στοχεύουμε να γίνει το Μαρούσι αθλητικό και πολιτισμικό κέντρο και στο πλαίσιο αυτό προσανατολίζουμε μία ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στις δύο πόλεις».

Ο Δήμαρχος της Faenza, πρότεινε τη συμμετοχή των Κεραμιστών από τη Faenza σε εκθέσεις των κεραμιστών σε τοπικό, αλλά και πανελλήνιο επίπεδο, καθώς και τη συμμετοχή Κεραμιστών από το Μαρούσι σε αντίστοιχες  εκδηλώσεις στη πόλη της Faenza.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο γ.γ. του Δήμου κ. Mιχάλης Χρηστάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού κ.  Γλυκερία Μοστρού και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Περιβάλλοντος κ. Στέφανος Τσιπουράκης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο