Την Προστάτιδα και Πολιούχο της πόλης, την Υπεραγία Θεοτόκο τίμησε το Μαρούσι με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε μεγαλοπρέπεια

Print Friendly, PDF & Email
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη σύζυγο του Μ. Σταυράκη και το γιό τους Αλέξανδρο, με μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και πλήθος πιστών κατά τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.
Μεγαλειώδη πομπή πιστών συνόδευσε την περιφορά της ιερής εικόνας Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις οδούς της πόλης.


Τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης, τίμησε με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη το Μαρούσι, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των Αρχών της πόλης και πλήθους πιστών.


Την παραμονή της μεγάλης γιορτής στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.                    


Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών. 
Στην περιφορά της Ιερής Εικόνας παρέστη ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης με τη σύζυγο του κα Μαρίνα Σταυράκη και το γιό τους Αλέξανδρο, καθώς επίσης: 
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Νικόλαος Πέππας, Βασίλης Κόκκαλης, Νικόλας Αλεπούς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη, Γεώργιος Ζήκος, Γεώργιος Ιατρίδης, Θανάσης Βλαχοπιώτης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Νικόλαος Κάβαλλος, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης.


Ανήμερα του Δεκαπεντάγουστου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο