Την πορεία των έργων οδοποιίας στο κέντρο της πόλης επίβλεψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 145 KB||download file .jpg 172 KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στην οδό Βασ. Όλγας, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την εξέλιξη των έργων οδοποιίας.


Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης, όπου πραγματοποιούνται έργα οδοποιίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την πορεία και την εξέλιξη των έργων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε την οδό Βασ. Όλγας και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για την πορεία των έργων.


Στο κέντρο, όπως και στις γειτονιές της πόλης έχουν υλοποιηθεί μία σειρά από έργα υποδομής, που αναβαθμίζουν την αισθητική εικόνα της πόλης και  βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι το Μαρούσι του μέλλοντος να είναι μια πόλη φιλική και ανθρώπινη, σύγχρονη και λειτουργική για τους κατοίκους της.   


Ειδικότερα, στο κέντρο της πόλης το έργο της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 3,5 χρόνια συνοψίζεται:
 1. Στην διεκδίκηση και εξασφάλιση 7.600.000 ευρώ για να υλοποιήσει το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στο Μαρούσι, τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του ιστορικού Εμπορικού Κέντρου. Και τον Ιούνιο του 2010  υπεγράφη η  προγραμματική σύμβαση για το έργο μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της Νομαρχίας Αθηνών.


 2. Στην τήρηση των δεσμεύσεων της και την αποξήλωση των κυβόλιθων από το Κέντρο.


 3. Στην εκπόνηση ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης και στην εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για  την καλύτερη διευθέτηση της κίνησης πεζών και οχημάτων, δημιουργώντας δύο νέες εισόδους προς το Κέντρο (βόρεια από Κηφισίας και ανατολικά από Μητροπόλεως).


 4. Στην υλοποίηση έργων εξωραϊσμού και ανάπλασης στις πλατείες Ηρώων, Κασταλίας και Ηλεκτρικού Σταθμού.


 5. Στη δημιουργία δύο νέων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, επί των οδών Αριστοτέλους και Θεμιστοκλέους.


 6. Στην ανάδειξη της ‘ολυμπιακής κληρονομιάς’ της πόλης μας, με τη λειτουργία της Δημοτικής Ολυμπιακής Πινακοθήκης ‘Σπύρος Λούης’.


 7. Στην αναβάθμιση του Πολιτισμού, με τη λειτουργία του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, τα τμήματά του οποίου παρακολουθούν περισσότεροι από 1.500 πολίτες κάθε ηλικίας.


 8. Στην κατασκευή  δύο νέων παιδικών  χαρών κι ενός μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου στην πλατεία Γαρδέλη και την πλατεία του ΗΣΑΠ.


 9. Στη στέγαση του Λαογραφικού Μουσείου σε σύγχρονο και λειτουργικό κτήριο


 10. Στην τοποθέτηση πεζογέφυρας στη Λ. Κηφισίας,  η οποία συνδέει το Κέντρο με το Ανατολικό Μαρούσι.


 11. Στη διεξαγωγή δημόσιας διαβούλευσης για την εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο, που προβλέπει δωρεάν στάθμευση για τους μόνιμους κατοίκους και χαμηλό αντίτιμο για τους επισκέπτες.


 12. Στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του ιστορικού εμπορικού Κέντρου, ‘παγώνοντας’ όλη την τετραετία τα δημοτικά τέλη.


 13. Στη διατήρηση του Κέντρου καθαρού, προχωρώντας σε αποκομιδή των απορριμμάτων τρεις φορές τη μέρα και σε συνεχή οδοσάρωση.


 14. Στην πραγματοποίηση αισθητικών παρεμβάσεων, με ενίσχυση του πρασίνου.


 15. Στη μεταφορά του ΚΕΠ σε νέο κτήριο, επί της οδού Χατζηαντωνίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.


 16. Στη λειτουργία Γραφείο Ενημέρωσης Ατόμων με Αναπηρία, εντός του Δημαρχείου, το οποίο παρέχει συμβουλές και βοήθεια σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τη στήριξη μας.


 17. Στην αναβάθμιση του κλειστού γυμναστήριου ‘Σπύρος Λούης’, στο οποίο τοποθετήθηκε νέο παρκέ.

Παράλληλα, έχει δρομολογήσει την κατασκευή ενός  νέου χώρου στάθμευσης 200 θέσεων, το οποίο θα κατασκευαστεί με αυτοχρηματοδότηση, στο χώρο που περικλείεται από τις οδούς Β. Σοφίας, Αρκαδίου και Λ. Κηφισίας.
Σχεδιάζει την κατασκευή ενός σύγχρονου γηπέδου μπάσκετ και ενός ακόμη υπόγειου χώρου στάθμευσης στο χώρο του γυμναστηρίου ‘Σπύρος Λούης’. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο