Την Πολιούχο Παναγία Θεοτόκο γιόρτασε με κάθε επισημότητα το Μαρούσι στην πλατεία Αγίας Λαύρας, παρόντος του Δημάρχου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ανάμεσα στο πλήθος των παρευρισκομένων πιστών κατά τη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Θεοτόκου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.


Κατά τη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου και του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης».

Στιγμιότυπα από τις μουσικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην πλατεία της Αγίας Λαύρας προς τιμήν της Πολιούχου Θεοτόκου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Υπουργό Εσωτερικών Α. Ντινόπουλο, και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο.


Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε επισημότητα, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, γιόρτασε το Μαρούσι την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδας της πόλης. Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της ιεροσύνης, των τοπικών Αρχών της πόλης αλλά και πλήθος κόσμου.


Στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό της πόλης, παραμονή της μεγάλης εορτής για τη Χριστιανοσύνη, με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», των Οδηγών και των Προσκόπων Αμαρουσίου, και στη συνέχεια η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.


Στο πλαίσιο του εορτασμού, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου διοργάνωσε εκδήλωση με τα μέλη της οικογένειας Κορρέ επί σκηνής να παρουσιάζουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και με τη συμμετοχή πλήθους Μαρουσιωτών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην ανακατασκευασμένη με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά πλατεία Αγίας Λαύρας με τους παρισταμένους να απολαμβάνουν τη νέα όψη της πλατείας που συνδέει αρμονικά το σήμερα και το ιστορικό παρελθόν και την παράδοση της πόλης.


Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Νίκος Πέππας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Θανάσης Βελής, Θανάσης Βλαχοπιώτης, Νικόλας Αλεπούς, Λευτέρης Μαγιάκης, νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων.


              


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο